9.10.2018 9:00

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Χίου: «Μόρφωση όλων των προσφυγόπουλων στα σχολεία και όχι στα λασπόνερα της ΒΙΑΛ!»

Να κλείσει τώρα το χοτ σποτ. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες-μετανάστες

Υπέρ της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων τάσσεται με ανακοίνωσή του και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου επισημαίνοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών είναι δικαίωμα και δεν πρέπει να μπαίνει σε καμία ζυγαριά.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η εκπαίδευση των παιδιών είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να μπαίνει σε καμία ζυγαριά. Ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιδιά, που βρίσκονται στο νησί μας λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων, που ξεσπούν απ’ την όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας, για την ικανοποίηση των κερδών των επιχειρηματικών τους ομίλων.

Στα μάτια αυτών των παιδιών έχει "σβήσει" η παιδικότητα, με όσα έχουν περάσει στη φωτιά του πολέμου, χάνοντας συγγενικά τους πρόσωπα, περνώντας όλη την ταλαιπωρία μέχρι να φτάσουν στην πατρίδα μας. Η ταλαιπωρία αυτή συνεχίζεται και στο "χοτ σποτ", που τα εγκλωβίζει στο νησί μας μέσα σε άθλιες συνθήκες.

Η "αγκαλιά" του σχολείου, των εκπαιδευτικών, αλλά και όλων εμάς δεν είναι ελεημοσύνη, είναι στάση ανθρωπιάς. Είναι στάση ευθύνης απέναντι στην ξενοφοβία και το ρατσισμό, που συγκαλυμμένα καλλιεργεί η "Παγχιακή Επιτροπή" εδώ και καιρό και που δε διστάζει να βάλει εμπόδια ακόμη και στο ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Την ίδια στιγμή δεν τολμά να τα βάλει με την κυβέρνηση που δίνει απλόχερα στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ για να βομβαρδίζουν χώρες και παιδιά προκαλώντας τα εκατομμύρια των ξεριζωμένων.

Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες που εφαρμόζει τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό, δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ούτε τη ΝΔ ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του προσφυγικού και της εκπαίδευσης των παιδιών με επάρκεια, στελέχωση, χρηματοδότηση των σχολείων. Πρέπει να το απαιτήσουμε! Το ΔΣ του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους ίδιους τους γονείς να δείξουν και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στηρίζοντας την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, συγκεντρώνοντας σχολικά είδη για τα προσφυγόπουλα (στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Χίου, Καλαμπόκα 74). Να δυναμώσουν το Σωματείο μας διεκδικώντας :

  • Να κλείσει τώρα το χοτ σποτ.
  • Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους
  • Μόρφωση όλων των παιδιών μέσα στα σχολεία, με αποκλειστική κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και να δοθούν ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας καθώς και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής.
  •  Να στηριχτούν και να χρηματοδοτηθούν επιπλέον τα σχολεία που φιλοξενούν προσφυγικές δομές (εκπαιδευτικοί, μεταφορά, καθαριότητα)», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Χίου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ