9.2.2022 8:46

Σύλλογος Δασκάλων - Χωρίς πετρέλαιο το σχολείο της Βολισσού

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση στο σχολείο της Βολισσού το οποίο ΞΕΜΕΙΝΕ κυριολεκτικά από πετρέλαιο μέσα στα μέσα του χειμώνα. Μαθητές και εκπαιδευτικοί έκαναν μάθημα σε παγωμένες αίθουσες και με τα παράθυρα να μπάζουν αέρα και βροχή.

Πόσο ειρωνικό άραγε όταν ζήσαμε την προηγούμενη βδομάδα το «άνοιξε – κλείσε» των σχολείων λόγω του κρύου για να προφυλαχτούν τα παιδιά μας. Και τώρα τα ίδια παιδιά πέφτουν θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης και της Δημοτικής αρχής που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο και στα χρήματα των σχολείων.

Παράλληλα, όσο πετρέλαιο μπαίνει δεν επαρκεί, καθώς δε γεμίζουν εντελώς οι δεξαμενές των σχολείων. Για αυτό το λόγο τόσο καιρό τα σχολεία είναι αναγκασμένα να κάνουν οικονομία και να ανάβουν τα καλοριφέρ λίγες ώρες με αποτέλεσμα ως το απόγευμα που λειτουργεί το ολοήμερο τα σχολεία να παγώνουν.

Είναι απαράδεκτο να μετράμε τη ζωή μας με το σταγονόμετρο. Η λογική κόστους – οφέλους που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν έχουν αφήσει αθωράκιστα τα σχολεία στο κρύο, την πανδημία, τους σεισμούς.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και τη Σχολική Επιτροπή να σταματήσουν τώρα να κάνουν οικονομία στις ζωές μας:

Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο πετρέλαιο στα σχολεία και να μην γεμίζουν οι δεξαμενές λίγο λίγο.

Να προχωρήσει η Δημοτική Αρχή στην ικανοποίηση των δεσμεύσεων που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με τα μέτρα covid  στα σχολεία με βάση την τελευταία του απόφαση 7/2022, την οποία μέχρι τώρα αρνείται να εφαρμόσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ