13.12.2021 10:52

Συλλογικές δράσεις και κοινωνική συνοχή απέναντι στον ατομισμό και το διχασμό: Η εκδήλωση στο Αντίβαρο

Παρακολουθήστε την ενδιαφέρουσα συζήτηση που διοργάνωσε ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το Σάββατο 11/12 με τους γιατρούς Μιχάλη Μπορνόβα και Ηλία Θεοδωρόπουλο για την πανδημία, τους τρόπους διαχείρισής της από την κυβέρνηση και την ανάγκη συλλογικής δράσης και αλληλεγγύης

2 χρόνια πανδημία: υγειονομική κρίση στην εποχή της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας, ήταν το θέμα μιας ενδιαφέρουσας διαδικτυακής συζήτησης που οργάνωσε ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου. Ομιλητές ήταν ο Μιχάλης Μπορνόβας, οδοντίατρος στη Μεσσηνία και ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ιατρός του Ε.Σ.Υ., διευθυντής του Κέντρου Υγείας στο Πυργί της Χίου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο Κώστας Ζαφείρης, ιστορικός-συγγραφέας.

Στη δίωρη περίπου συζήτηση έγινε αναδρομή στα 2 χρόνια της πανδημίας, στους αντικειμενικούς στόχους της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής, στις ελλείψεις και στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος υγείας (και ειδικά στην ουσιαστική υστέρηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας), στο ρόλο των ΜΜΕ και στην αντιφατική ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στη δημιουργία του τεχνητού διπόλου εμβολιαστών-αντεμβολιαστών. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι προσπάθειες των εργαζομένων στο χώρο της δημόσιας υγείας και η αξία της εμπιστοσύνης των πολιτών μέσα από ενημέρωση και διάλογο.

Στα συμπεράσματα της συζήτησης υπογραμμίστηκε η αξία των συλλογικών δράσεων, της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης στους αντίποδες της αδιαφορίας και του νεοφιλελεύθερου ατομισμού.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μέσω των συνδέσμων:

Α μέρος: https://fb.watch/9RYr1TKiln/

Β μέρος https://fb.watch/9RYB6eQ3LL/


Το «Αντίβαρο» ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ