6.8.2012 11:33

«Στρώνεται» το πάρκινγκ της οδού Αλλατίου

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ

 
Στις αρχές του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο και θα αρχίσει να λειτουργεί το πάρκινγκ της οδού Αλλατίου, πίσω από το Κολέγιο του Φραγκομαχαλά. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες  με προγραμματική μεταξύ του Δήμου  και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Στόχος του δήμου Χίου, που θα έχει πλέον την ευθύνη της  διαχείρισης των εγκαταστάσεων, είναι να χρησιμεύσει ως σύγχρονος, μεγάλος και αξιόπιστος χώρος στάθμευσης.
Όπως δηλώνει ο αντιδήμαρχος Π. Στεφάνου, «η συνολική χωρητικότητα του  θα ανέρχεται στα 200 αυτοκίνητα περίπου, ενώ εκτός από την παλιά γνωστή είσοδο - έξοδο της οδού Αλλατίου, θα δημιουργηθεί μια δεύτερη πύλη από την οδό Ανθεστηρίων στο Φραγκομαχαλά, με την αξιοποίηση γειτονικών δημοτικών ακινήτων».
 
Κυκλοφοριακό  Φραγκομαχαλά
Όπως επισημαίνει ακόμη,  το συγκεκριμένο έργο θα βοηθήσει στην κυκλοφοριακή αποφόρτιση της περιοχής του Φραγκομαχαλά και της οδού Κ. Μονομάχο. Η μελέτη για την επίλυση του σημαντικού προβλήματος  ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα και πριν συζητηθεί  στο δημοτικό συμβούλιο, θα τεθεί στη διαδικασία της διαβούλευσης στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ