5.8.2016 15:38

Στροφή σε φθηνότερες λύσεις

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά χαρτιά της αγοράς , η κινητή τηλεφωνία και τα συνοδά της gadget   που έως τώρα δεν είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την   οικονομική κρίση, αρχίζουν να  εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης».

Η  σχέση των χρηστών με  το κινητό εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν σε επίπεδο εξάρτησης, αλλά η οικονομική συγκυρία τους αναγκάζει να καταφεύγουν σε πιο προσιτές  λύσεις, όπως η αγορά  φθηνότερων συσκευών, των tablet αντί των lap top,  η μετατροπή των συνδέσεων σε καρτοεπικοινωνία, οι επιλογές οικονομικότερων προσφορών, κ.λ.π.

Δεν έχουν να φάνε…

«Η κίνηση είναι μειωμένη έως και 34%», δηλώνει  ο εκπρόσωπος της Wind στη Χίο Νίκος Δηράκης.

«Εδώ κόβουν τα τρόφιμα, δεν θα κόψουν τα κινητά», τονίζει, αλλά διευκρινίζει ότι όσοι έχουν οικονομική άνεση κάνουν ακριβές αγορές, όμως η συντριπτική πλειοψηφία «κοιτάζει να κάνει τη δουλειά της». Μια σταθερότητα υπάρχει στα tablet, ίσως  επειδή φθηνότερα  από τα  laptop», προσθέτει.

Κάθε πέρσι και καλύτερα;

Ο αντιπρόσωπος της Vodafon Περικλής Παντελάκης  υποστηρίζει ότι  πέρσι η αγορά ήταν  λίγο καλύτερη , χωρίς να διαθέτει ακόμη παγιωμένα στοιχεία για τη φετινή  θερινή σεζόν.

«Πέρσι υπήρχε καλύτερη ρευστότητα,  η αγορά κινήθηκε πολύ με τις τραπεζικές κάρτες», λέει, αλλά το αποδίδει πιθανά στο ότι « οι καταναλωτές ήθελαν να τραβήξουν  τα χρήματα τους από τις τράπεζες, λόγω των Capital control».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ