Κοινωνία

5/8/16 15:38

τελ. ενημ.: 5/8/16 15:40

Στροφή σε φθηνότερες λύσεις

ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ

Ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά χαρτιά της αγοράς , η κινητή τηλεφωνία και τα συνοδά της gadget   που έως τώρα δεν είχαν επηρεαστεί σημαντικά από την   οικονομική κρίση, αρχίζουν να  εμφανίζουν σημάδια «κόπωσης».

Η  σχέση των χρηστών με  το κινητό εξακολουθεί να παραμένει σχεδόν σε επίπεδο εξάρτησης, αλλά η οικονομική συγκυρία τους αναγκάζει να καταφεύγουν σε πιο προσιτές  λύσεις, όπως η αγορά  φθηνότερων συσκευών, των tablet αντί των lap top,  η μετατροπή των συνδέσεων σε καρτοεπικοινωνία, οι επιλογές οικονομικότερων προσφορών, κ.λ.π.

Δεν έχουν να φάνε…

«Η κίνηση είναι μειωμένη έως και 34%», δηλώνει  ο εκπρόσωπος της Wind στη Χίο Νίκος Δηράκης.

«Εδώ κόβουν τα τρόφιμα, δεν θα κόψουν τα κινητά», τονίζει, αλλά διευκρινίζει ότι όσοι έχουν οικονομική άνεση κάνουν ακριβές αγορές, όμως η συντριπτική πλειοψηφία «κοιτάζει να κάνει τη δουλειά της». Μια σταθερότητα υπάρχει στα tablet, ίσως  επειδή φθηνότερα  από τα  laptop», προσθέτει.

Κάθε πέρσι και καλύτερα;

Ο αντιπρόσωπος της Vodafon Περικλής Παντελάκης  υποστηρίζει ότι  πέρσι η αγορά ήταν  λίγο καλύτερη , χωρίς να διαθέτει ακόμη παγιωμένα στοιχεία για τη φετινή  θερινή σεζόν.

«Πέρσι υπήρχε καλύτερη ρευστότητα,  η αγορά κινήθηκε πολύ με τις τραπεζικές κάρτες», λέει, αλλά το αποδίδει πιθανά στο ότι « οι καταναλωτές ήθελαν να τραβήξουν  τα χρήματα τους από τις τράπεζες, λόγω των Capital control».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση