16.2.2016 9:13

Στρατόπεδα συγκέντρωσης τα hot spot

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΣ: Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΡΟΛΟ

Την αντίθεση της στη λειτουργία των hot spot τα οποία χαρακτηρίζει στρατόπεδα συγκέντρωσης και διαλογής, εκφράζει με ανακοίνωση της η ΛΑΣ. Ο συνδυασμός του Δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι τα hot spot δεν έχουν καμιά σχέση με την ανακούφιση των προσφύγων - μεταναστών αλλά, "αντίθετα φωτογραφίζει τη βούληση των ευρωπαϊκών μονοπωλίων να χρησιμοποιήσουν,  όποτε χρειαστεί, φτηνό και αναλώσιμο εργατικό δυναμικό, ενώ οι υπόλοιποι θα απελαύνονται", καταθέτει προτάσεις που εκ των πραγματων με τις υπάρχουσες συνθήκες μάλλον αδύνατο φαντάζει να υλοποιηθούν

Η  ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου προτείνει:

  • Τη δημιουργία προσωρινών αλλά αξιοπρεπών χώρων υποδοχής, με όρους υγιεινής και ασφάλειας για την καταγραφή και φιλοξενία, με ευθύνη των ελληνικών αρχών κι όχι των διάφορων χρηματοδοτούμενων ή και ύποπτων ΜΚΟ, που λυμαίνονται, στο όνομα της αλληλεγγύης, τη διαχείριση της παραμονής των προσφύγων.
  • Όχι στα hotspots, γιατί αποτελούν κέντρα διαλογής για μετεγκατάσταση ενός μικρού αριθμού προσφύγων, όσων κριθούν χρήσιμοι για τα μονοπώλια κρατών - μελών της Ε.Ε. που θα τους επιλέξουν.
  • Ενίσχυση των κρατικών δομών και του προσωπικού που σχετίζεται με τη διάσωση, την υγειονομική περίθαλψη, τη διατροφή και την ασφαλή παραμονή των προσφύγων, για το διάστημα που θα βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Κατάργηση του Frontex και των άλλων κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ, υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες τους, που μόνο δεινά προκαλούν στους λαούς.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Την αντίσταση στη δημιουργία ρατσιστικών εκδηλώσεων απέναντι στα θύματα του πολέμου.-

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ