19.4.2012 20:31

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων

ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

1320 δικαιούχοι εισπράττουν  από το τέλος της περασμένης εβδομάδας  το προνοιακό επίδομα του δίμηνου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2012, ενώ άλλοι  140 περίπου είναι στην αναμονή επειδή τα επιδόματα τους έληξαν από την 1η Σεπτεμβρίου και  βρίσκονται σε διαδικασία  επαναξιολόγηση από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ, που έχουν αντικαταστήσει από 31 Αυγούστου τις Πρωτοβάθμιες Επιτροπές των Νοσοκομείων.
«Ο αριθμός είναι μειωμένος φέτος, αλλά δεν μπορεί ακόμη να υπολογιστεί στατιστικά, αφού για εξετασθούν τα πραγματικά δεδομένα πρέπει να  ολοκληρωθεί και η επαναξιολόγηση για να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τελικών δικαιούχων», όπως τονίζει ο Γ. Παπαδόπουλος από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του δήμου.
Το ποσόν που διανέμεται πλησιάζει τις 870.000 με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό τις 1.740.000 ευρώ περίπου.
«Προς το παρόν οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν τα εντάλματα του πρώτου διμήνου του έτους, αλλά κανείς  δεν γνωρίζει πότε θα πληρωθούν του Μαρτίου και Απριλίου», προσθέτει ο ίδιος.
Κατηγορίες / δικαιούχοι
Οι κατηγορίες δικαιούχων είναι εννέα.
1. Βαρειάς αναπηρίας:                      482
2. Κίνησης ή καυσίμων:                     40 
3. Βαριάς νοητικής καθυστέρησης:    81 
4. Ανασφάλιστοι τετραπληγικοί:          4 
5. Κωφάλαλοι:                                     32 
6. Τυφλοί:                                          480 
7. Τετραπληγικοί δημοσίου:               13 
8. Αιματολογικοί:                                16
9. Απροστάτευτων παιδιών:              172 

Χρονοβόρα διαδικασία
Η καθυστέρηση της  απόδοσης οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην δαιδαλώδη χρονοβόρα διαδικασία που ακολουθείται για την εκροή των πιστώσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναγγελία από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την καταβολή  έγινε στις 22 Μαρτίου και γνωστοποιήθηκε στο οικονομικό τμήμα του Δήμου στις 26 του ίδιου μήνα Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την επιχορήγηση στις 30 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου η διάθεση πίστωσης των ποσών στους αντίστοιχους κωδικούς. Τα χρηματικά εντάλματα προπληρωμής εκδόθηκαν στα ονόματα των υπεύθυνων υπαλλήλων της κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου, στις 6 Απριλίου.
Τα χρήματα έφθασαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στις 8 τρέχοντος., την επόμενη κοινοποιήθηκαν στο ταμείο του Δήμου και στις 10 του μηνός οι χρηματικοί υπόλογοι της υπηρεσίας παρέλαβαν τα χρήματα, για να τα  καταθέσουν  στους λογαριασμούς των δικαιούχων!
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ