18.7.2016 10:13

Στους δρόμους το ραντάρ της Τροχαίας Χίου

ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΖΗ ΠΕΡΙΠΟΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στην τοποθέτηση νέων προειδοποιητικών πινακίδων προχωρά η Τροχαία Χίου με σκοπό να ενημερώσει τους διερχόμενους οδηγούς ότι σε κύρια σημεία του οδικού δικτύου η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων θα ελέγχεται με τεχνικά μέσα.

Όπως σημειώνουν στελέχη της Τροχαίας στον «π» τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των πινακίδων στον περιφερειακό δρόμου της πόλης, στην οδό Ιωάννου Χρήστου, στο Τάγμα του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη λεωφόρο Ενώσεως στο αεροδρόμιο.

«Επειδή πραγματοποιούμε ελέγχους με ραντάρ, που θα εντατικοποιηθούν στο επόμενο διάστημα θεωρήσαμε ορθό να ενημερώνουμε τους οδηγούς. Έτσι τοποθετήσαμε τις νέες ταμπέλες οι οποίες θα ισχύουν και για τα υπόλοιπα τεχνικά μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε. Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται προσπάθειες προμήθειας ενός φωτογραφικού ραντάρ αλλά το κόστος απόκτησής του είναι ιδιαίτερα αυξημένο», σημείωσε τον «π» στέλεχος της Τροχαίας Χίου.

Αυξάνονται οι πεζές περιπολίες στο κέντρο

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της ρύθμισης του κυκλοφοριακού ειδικά στο κέντρο της πόλης όπου το πρόβλημα είναι αυξημένο, η Τροχαία σχεδιάζει την αύξηση των πεζών περιπολιών ώστε να καταπολεμηθεί τόσο το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης όσο και των διπλοπαρκαρισμένων Ι.Χ. που δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή ροή των οχημάτων.

«Παρότι οι δυνάμεις μας είναι ελάχιστες θα προσπαθήσουμε να δώσουμε βάση στην πεζή αστυνόμευση η οποία θα ενισχυθεί και με δίκυκλο όχημα. Γνωρίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο ειδικά τις ώρες αιχμής και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή του», δήλωσε στον «π» το ίδιο στέλεχος.

Μέχρι τότε η διέλευσης από το κέντρο απλά θα φαντάζει κόλαση, ιδιαίτερα για τους οδηγούς αυτοκινήτων. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ