5.10.2016 15:42

Στους δρόμους οι καθηγητές για τις αλλαγές στην τεχνική εκπαίδευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Θερμός αναμένεται ο φετινός χειμώνας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με τον καθηγητικό κλάδο να είναι σε υπερδιέγερση, απέναντι στις σαρωτικές αλλαγές που φαίνεται να αποφασίζει και να εφαρμόζει ερήμην τους η κυβέρνηση.

Η αρχή έγινε σήμερα με τους καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης και την ΕΛΜΕ, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, την ίδια ώρα που έξω από το υπουργείο Παιδείας, πραγματοποιούνταν αντίστοιχη συγκέντρωση.

Οι εκπαιδευτικοί των τεχνικών ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ διαμαρτύρονται για τις αναδιαρθρώσεις, στις οποίες προχωρά το υπουργείο Παιδείας, στην τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι συρρικνώνεται το πρόγραμμα σπουδών, μειώνονται οι τομείς, οι ειδικότητες και τα τμήματα γενικής, με αποτέλεσμα να συγχωνεύονται και να καταργούνται τα ΕΠΑΛ. «Στις συνθήκες αυτές, τα ολιγομελή τμήματα που έφτασαν προς έγκριση σε Διευθύνσεις και Περιφέρειες, ήταν τα λιγότερα από κάθε άλλη φορά», σημείωσε ο πρόεδρος της τοπικής ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδης σημειώνοντας πως εξαιτίας των παραπάνω πολλά παιδιά αναγκάστηκαν να αλλάξουν κλάδο αφού το κοντινότερο σχολείο στην ειδικότητα που ήθελαν ίσως να ήταν στη... Μυτιλήνη.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ