15.5.2015 11:55

Στον στενό δημόσιο τομέα τα ΕΛΤΑ

Στον στενό δημόσιο τομέα εντάσσονται τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δ. Μάρδα, η οποία προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους ταχυδρομικούς.

Συγκεκριμένα τα Ταχυδρομεία, τα οποία ήταν κερδοφόρα το 2014, θα υπάγονται στο Κεφάλαιο Α' του νόμου 3429/2005 με ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής και του ενιαίου μισθολογίου στους ταχυδρομικούς.

Σύμφωνα με τους ταχυδρομικούς, τα ταχυδρομεία «καταδικάζονται» σε δυσμενέστερη θέση έναντι του ανταγωνισμού τη στιγμή που θα υπάρχει και έλεγχος στα αποθεματικά τους. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία μάλιστα καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «διαλύει το ταχυδρομείο αφού το μετατρέπει σε μία γραφειοκρατική δημόσια υπηρεσία και το γυρίζει πίσω στη δεκαετία του '60».

Στελέχη του Οργανισμού μάλιστα σημειώνουν πως με τα νέα δεδομένα χάνεται η όποια ευελιξία των ΕΛΤΑ και κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ σε μία χρονιά, αφού θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κερδίσουν σε διαγωνισμούς: «Με το νέο καθεστώς η παραμικρή απόφαση θα πρέπει να περνάει από τα γραφειοκρατικά γρανάζια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Θα πρέπει να υπάρχει έγκριση από την πληρωμή της παραμικρής υπερωρίας έως την οικονομική προσφορά για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς. Εως σήμερα τα ΕΛΤΑ υπερτερούσαν του ανταγωνισμού στους διαγωνισμούς που συμμετείχαν, γιατί είχαν την ευελιξία να προσαρμόζουν την προσφορά τους. Αν πλέον πρέπει να χρησιμοποιούμε το αναρτημένο τιμολόγιο, οι ανταγωνιστές θα προσαρμόζουν ανάλογα τις προσφορές τους» εξηγούν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ