29.10.2014 15:35

Στον «ΚΑΙΑΔΑ» ψυχικά ασθενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Καταδικάζει την προσπάθεια υποβάθμισης που θα οδηγήσει σταδιακά στο κλείσιμο τις δομές ΨΥΧΑΡΓΩ και ΚΕΦΙΑΠ, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ που σε ανακοίνωση της καλεί τον διοικητή και την κυβέρνηση:

 

«1. Να μην προχωρήσει στην μεταφορά των παραπάνω δομών στο Νοσοκομείο.

Υπάρχει για το ΚΕΦΙΑΠ το κατάλληλο κτίριο  όπου μπορούν να αναπτυχθούν όλες εκείνες οι εκπαιδευτικές, εργαστηριακές και αποκατάστασης δράσεις (άλλωστε γι αυτό το σκοπό φτιάχτηκε το συγκεκριμένο κτίριο στο Λατόμι) και για το ΨΥΧΑΡΓΩ υπάρχει το Διονύσιο κτίριο όπου μπορεί  να γίνει πλήρης ανάπτυξη της δομής ψυχικής υγείας.

2. Να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπάρχουσες δομές και να τις  στελεχώσει τους όπως  προβλέπει ο οργανισμός λειτουργίας τους.

3. Να σεβαστεί  τις θέσεις του κινήματος των ΑΜΕΑ και να λάβει σοβαρά υπόψη  τις ιδιαιτερότητες των ατόμων αυτών αλλά και των παιδιών με ειδικές ανάγκες.

4. Απαιτούμε  την άμεση ενημέρωση μας και  το χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που έχει κάνει για την έναρξη εργασιών , προκειμένου να λειτουργήσει η ψυχιατρική κλινική στο Νοσοκομείο με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες.»

Παράλληλα καλεί τη Δημοτική Αρχή

«Να  επικαιροποιήσει τη μελέτη -που υπάρχει στα συρτάρια του Δήμου- η οποία αφορά την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το ειδικό σχολείο-νηπιαγωγείο το οποίο τώρα φιλοξενείται στο κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ

Τέλος καλούμε τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους ψυχικά πάσχοντες, οικογένειες, εργαζόμενους στα ΚΕ.ΦΙ.ΑΠ και στην ψυχική υγεία, κοινωνικά κινήματα, φορείς ι να δώσουν, εδώ και τώρα, την δική τους απάντηση, σε αυτό που ήδη επιχειρείται».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ