31.3.2016 16:11

Στον εθελοντισμό και πάλι ο καθαρισμός στα χωριά

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

Αυτή την εποχή ξεκινούν οι καθαρισμοί σε όλα τα χωριά, η απομάκρυνση των χόρτων, ο καθαρισμός  στα πρανή των κεντρικών δρόμων  και τα ασπρίσματα στους εσωτερικούς δρόμους των χωριών, λίγο πριν το Πάσχα, όπως προτάσσει το έθιμο.

Και πάλι όμως οι πρόεδροι των χωριών βρίσκονται μπροστά στην ανυπαρξία κονδυλίων για να εκτελέσουν τις πιο απλές και βασικές εργασίες στα χωριά τους, συνειδητοποιώντας για ακόμη μια φορά ότι αποτελούν τους φτωχούς ή ακόμη κι ανύπαρκτους συγγενείς ενός υδροκέφαλου συστήματος.

Χαρακτηριστικό είναι, ότι από τον δημοτικό κορβανά, για καθαρισμούς και χορτοκοπές θα διατεθούν 20.000 ευρώ στη Νότια, 40.000 στην Κεντρική και 20.000 στη Βόρεια Χίο, τα οποία αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα ημερομίσθια που ούτε θα φτάσουν για να καθαριστούν τα χωριά κι ούτε είναι δυνατό να κατανεμηθούν απόλυτα δίκαια.

Έτσι για ακόμη μια φορά το βάρος αναμένεται να πέσει στα εθελοντικά χέρια και στους συλλόγους, να βγάλουν το φίδι από την τρύπα διατηρώντας τα χωριά καθαρά. Ήδη οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει σε πολλά χωριά και όσο πλησιάζει το Πάσχα θα κορυφωθούν από άκρη σε άκρη του νησιού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ