28.2.2017 13:41

Στον δρόμο τα μεικτά κλιμάκια για τον αντικαπνιστικό νόμο

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους 6 μήνες μετά την ψήφιση του τελευταίου αντικαπνιστικού νόμου που τέθηκε σε εφαρμογή στις 20 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιούν από το πρωί της Τρίτης μεικτά κλιμάκια αποτελούμενα από Αστυνομικούς και Υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Το μεικτό κλιμάκιο ελέγχου βρέθηκε στο Δημαρχείο το πρωί της Τρίτης και στη συνέχεια ξεκίνησε τους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης.

Σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η απουσία σήματος που να απαγορεύει και να αποτρέπει τους καπνιστές να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους.

Απογοητευτική ήταν η στάση αρκετών θαμώνων, κυρίως στα κεντρικά καφενεία της πόλης, που ακόμα και μπροστά στα κλιμάκια δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των υπαλλήλων να σβήσουν το τσιγάρο τους.

Παρότι τα κλιμάκια δεν εξάντλησαν την αυστηρότητα του νόμου, κατέστη σαφές ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν το επόμενο διάστημα με τους υπαλλήλους να προειδοποιούν ότι τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι αυστηρά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ