16.5.2016 15:24

Στον αγώνα των πανελληνίων 316 Χιώτες μαθητές [ΒΙΝΤΕΟ]

Χωρίς προβλήματα άνοιξε το πρωί της Δευτέρας η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων με τους μαθητές να προσέρχονται από τις 07:30 το πρωί στα Γενικά Λύκεια του νησιού.

Τα θέματα έφθασαν κανονικά στις 08:30 μέσω του συστήματος του Υπουργείου και λίγη ώρα αργότερα διανεμήθηκαν στα Λύκεια του νησιού. Η δυνατή ώρα αναχώρησης ήταν στις 10:00 τα πρωί ενώ ο τελευταίος μαθητές εξήλθε από την αίθουσα στις 12:15.

Την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών σημειώθηκαν 4 απόντες που σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ήταν 3 απόφοιτοι κι 1 τελειόφοιτος, που είτε θα δώσουν τα μαθήματα στις επαναληπτικές εξετάσεις είτε θα δώσουν ξανά πανελλήνιες με τη διαδικασία του 10%.

Τα στοιχεία

Με το νέο σύστημα εξετάσεων έδωσαν συνολικά 277 υποψήφιοι και συγκεκριμένα 88 στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών, 101 στην κατεύθυνση των θετικών και 88 στην κατηγορία των οικονομικών σπουδών. Σύμφωνα με τον Κ. Γιαννούλη η αυξημένη προτίμηση στις θετικές επιστήμες εξηγείται από το γεγονός ότι από τη συγκεκριμένη κατηγορία οι υποψήφιοι μπορούν να επιλέξουν περισσότερες σχολές.

Σε ότι αφορά στο παλιό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, σε αυτό συμμετείχαν 14 μαθητές και συγκεκριμένα 5 της θεωρητικής, 3 της θετικής κι 6 της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Παράλληλα 25 μαθητές θα δώσουν πανελλαδικές μέσω προφορικών εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο «Λιβάνειο», από μεικτό κλιμάκιο εξεταστών που θα αποτελείται από Χιώτες και Μυτιληνιούς καθηγητές.

Οι πανελλαδικές ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας, ενώ από τις 16 Ιουνίου ξεκινάει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17/6 με το μάθημα των Γερμανικών. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ