7.4.2015 15:13

Στον αγώνα κατά του bullying ο Δήμος Χίου [ΗΧΗΤΙΚΟ]

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Τις δυνάμεις του με άλλους Δήμους αλλά και με το Υπουργείο Πρόνοιας ενώνει ο Δήμος Χίου που αποφάσισε τη συμμετοχή του στο δίκτυο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α.) με στόχο την αντιμετώπιση ζητημάτων σχολικής κι ενδοοικογενειακής βίας.

Το πρόγραμμα

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλο, προβλέπεται η συγκρότηση ομάδας διοίκησης έργου σε επίπεδο Υπουργείου που θα αναπτύξει συντονιστικό ρόλο με όσους δήμους ενταχθούν το δίκτυο του Ε.Κ.Κ.Α..

Στόχος της ομάδας θα είναι η αντιμετώπιση περιστατικών βίας και ειδικότερα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας που έχει να κάνει με τους ανήλικους.

«Σε πρώτη φάση ο Δήμος Χίου θα ορίσει την κοινωνικό λειτουργό Στέλλα Κοκκινάκη ως συντονίστρια και ως σύνδεσμο με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν κοινωνικές λειτουργοί είτε του Δήμου ή δομών που υπάγονται σε αυτόν. Έτσι οποιοσδήποτε έχει γνώση τέτοιου είδους περιστατικών ή πέσει στην αντίληψή του οτιδήποτε, θα μπορεί να προσέρχεται να το αναφέρει και στη συνέχεια η κοινωνική λειτουργός σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, να το εξετάζουν, να το αντιμετωπίζουν και είτε να το επιλύουν άμεσα οι ίδιοι, είτε να το παραπέμπουν σε άλλους φορείς όπως το Νοσοκομείο ή η Εισαγγελία ανάλογα με την βαρύτητα του κάθε περιστατικού», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ότι αφορά πάντως τα μέχρι τώρα καταγεγραμμένα περιστατικά ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας σημείωσε ότι μπορεί να μην είναι αυξημένα ωστόσο παραμένουν υπαρκτά και χρίζουν αντιμετώπισης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ