23.4.2016 6:33

Στον αέρα ο ρουκετοπόλεμος μέχρι την τελευταία στιγμή [ΒΙΝΤΕΟ]

Την διασφάλιση των συνεργείων αλλά και των θιγομένων κατοίκων ζήτησαν μέσα από επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο οι Ρουκετατζήδες. Ενώνοντας τις φωνές τους και διατυπώνοντας την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την αποστολή εξωδίκου προς Αστυνομία, Δήμο και Εισαγγελία οι Ρουκετατζήδες ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή να δεσμευτεί για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που ενδεχόμενα να προκύψουν σε σπίτια κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του εθίμου.

Στην επιστολή τους τα συνεργεία των ρουκετατζήδων θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου την δαπάνη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από την πλευρά του Δήμου τόσο για τη θωράκιση όσο και για την αποκατάσταση των ζημιών, λέγοντας ότι ο ρουκετοπόλεμος μπορεί να λειτουργήσει ως ο προάγγελος της αύξησης της τουριστικής κίνησης του νησιού.

Από την πλευρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας εστίασε στην "προσπάθεια του Δήμου να αποστασιοποιηθεί από το έθιμο", τονίζοντας εκτός των άλλων ότι θα πρέπει να υπάρξει σαφής δέσμευση αποκατάστασης των ζημιών από την επόμενη κιόλας ημέρα.

Με την πλευρά πάντως των θιγομένων τάχθηκε ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Λ. Πυργάρης, υπογραμμίζοντας ότι "το έθιμο έχει ξεφύγει προ πολλού" ενώ προσέθεσε ότι "δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν το κέφι τους σε βάρος των άλλων".

Από τα συνεργεία των ρουκετατζήδων κατατέθηκε η διαβεβαίωσή τους ότι φέτος ο αριθμός των ρουκετών θα είναι μειωμένος ενώ τόνισαν ότι το έθιμο μπορεί να μην διεξαχθεί αν οι τρεις κάτοικοι του Βροντάδου, δύο από τον Άγιο Μάρκο και ένας από την Ερυθιανή, εμμείνουν στην απόφασή τους να μην επιτρέψουν στα συνεργεία του Δήμου να τοποθετήσουν το προστατευτικό πλέγμα που τοποθετείται κάθε χρόνο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ