8.9.2016 13:45

Στον «αέρα» το Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου

Σε διαρκή αναβολή βρίσκεται από τις 26 Απριλίου η διαδικασία κατακύρωσης του ανάδοχου που θα αναλάβει το έργο της κατασκευής του νέου Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου, αφού σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Χίου Γιώργο Παπαδόπουλο, ο Ο.Σ.Κ. αδικαιολογήτως καθυστερεί τις προβλεπόμενες διαδικασίες. «Από τη στιγμή που θα αναλάβει ο εργολάβος υπάρχει χρονοδιάγραμμα ενός έτους για την ολοκλήρωση του έργου. Ο ΟΣΚ όμως έχει αναβάλει δύο φορές τον διαγωνισμό και την τρίτη τον ακύρωσε διότι ο ανάδοχος έδωσε έκπτωση 65%», σημείωσε ο αντιδήμαρχος υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για ένα απόλυτα αναγκαίο έργο που χρειάζεται η περιοχή του Αγίου Μηνά. «Το έργο προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή προκάτ βαρέως τύπου 360 τ.μ  και η έκπτωση που έδωσε ο ανάδοχος δικαιολογείται αφού δεν πρόκειται να του στοιχίσει πάνω από 1000€ το τετραγωνικό. Εμάς μας ενδιαφέρει να γίνει το έργο γιατί η περιοχή είναι ταχέως αναπτυσσόμενη και ο αριθμός των παιδιών στο νηπιαγωγείο έχει αυξητικές τάσεις κάθε χρόνο», ανέφερε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Επερώτηση Μηταράκη για το Νηπιαγωγείο Νεοχωρίου

Για το θέμα της κατασκευής του Νηπιαγωγείου Νεοχωρίου κατέθεσε ερώτηση στο υπ. Παιδείας και ο Βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης. «Είναι ενημερωμένοι και οι δύο  τοπικοί βουλευτές με τον κυβερνητικό να μην κάνει καμία ενέργεια και τον κ. Μηταράκη να καταθέτει ερώτηση στο αρμόδιο υπουργείο, λαμβάνοντας ως απάντηση ότι το έργο βρίσκεται στο στάδιο της κατακύρωσης του αναδόχου», κατέληξε ο αντιδήμαρχος. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ