16.3.2015 16:28

Στον αέρα η επισκευή του οδικού δικτύου!

- ΣΤΙΣ 70.000 ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Ο.Β.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται για δημόσια διοίκηση ο Δήμος Χίου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν γνωρίζουν ποιοι δρόμοι τους ανήκουν και ποιος φορέας είναι κάθε φορά υπεύθυνος για να προχωρήσει σε επισκευαστικές εργασίες εφόσον προκύπτει ανάγκη.

Το πρόβλημα αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης με αφορμή την τροποποίηση της πίστωσης για την επισκευή του δρόμου πάνω από το Φ.Ο.Β. που είχε υποχωρήσει μετά από τη μεγάλη νεροποντή την Καθαρή Δευτέρα. Η αρχική πίστωση που είχε εγκριθεί ήταν 50.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, ωστόσο τελικά ανέβηκε στις 70.000 ευρώ μετά από διαβουλεύσεις και αφού προηγουμένως Δήμος και Περιφέρεια δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ποιον από τους δύο ανήκει η δικαιοδοσία του εσωτερικού δικτύου του Βορντάδου. "Ο κ. Λέκκας όταν ήταν περιφερειάρχης είχε χαράξει τα εθνικά δίκτυα ως περιφερειακά. Φαίνετια να υπάρχουν άξονες αλλά ωστόσο περιγράφονται για παράδειγμα Χίου- Αμανής, με αποτέλεσμα όλο το δίκτυο που μεσολαβεί να μην γνωρίζουμε που ανήκει. Την ίδια δυσκολία έχει και η Περιφέρεια", ανέφερε ο κ. Γδύσης, εξηγώντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να υπάρξουν εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις ευθύνες που αναλογούν είτε στο Δήμο, είτε στην Περιφέρεια κάθε φορά.

Ανταλλαγή δεκάδων επιστολών

Για το θέμα της επισκευής του δρόμου του Φ.Ο.Β . είναι χαρακτηριστικό ότι Δήμος και Περιφέρεια αντάλλαξαν δεκάδες επιστολές μεταξύ τους μέχρι να καταλήξουν ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη και το κόστος επισκευής του δρόμου στο Βορντάδο την οποία και τελικά πληρώνει ο Δήμος, χωρίς να είναι και σίγουρο... ότι αποτλεέι δική του ευθύνη.

 Γι' αυτό και παρά την επείγουσα ανάγκη να επισκευαστεί ο δρόμος υπάρχει σχετική καθυστέρηση. Παρόλα αυτά και επειδή το ζήτημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο της πόλης και της επαρχίας επιεικώς κακότεχνο, είναι ανάγκη το θέμα να ξεκαθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου και οι πολίτες να γνωρίζουν που μπορούν να απευθυνθούν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ