4.3.2015 17:50

Στόχος η μείωση εισφοράς σε γη και χρήμα [ΒΙΝΤΕΟ]

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΙΓΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ 1988

Την σαφή αναγκαιότητα διορθώσεων στο πολεοδομικό σχέδιο της πόλης της Χίου (του 1988) κατέδειξε η σημερινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών του Συλλόγου θιγομένων που φάνηκε ότι πλέον συσπειρώνει μία σημαντική μερίδα των κατοίκων της πόλης που ζητούν άμεσα παρεμβάσεις.

Όπως ανέφερε η απερχόμενη διοίκηση, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να καταδειχθούν όλες οι ελλείψεις των μελετητών και να υπάρξουν διορθώσεις που τελικά θα οδηγήσουν στη μείωση της εισφοράς σε γη και χρήμα όλων των πολιτών.

«Μπορούμε να μειώσουμε την εισφορά χρησιμοποιώντας δημόσια περιουσία. Η χωροθέτηση των ρεμάτων για παράδειγμα αφαιρείται από την κοινωνική υποδομή. Κοινωνική υποδομή είναι το ποσοστό της γης που πρέπει να αφήσουμε ελεύθερη για να χρησιμοποιούμε για δημόσιους χώρους. Άρα όσο περισσότερη εισφορά έχει το δημόσιο σε γη και ακίνητα τόσο μικρότερη εισφορά θα έχουμε εμείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο  Γ. Χαλκιάς. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ