24.7.2012 20:50

Στο στόχαστρο το παρεμπόριο στα ελληνικά νησιά

Η λήψη μέτρων, τόσο άμεσης ισχύος, όσο και μακροπρόθεσμης, αποφασίστηκε σήμερα το πρωί σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Υπουργός, Κωστής Μουσουρούλης. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός όλων των αρμοδίων αρχών και η εξεύρεση λύσεων για την πάταξη του παραεμπορίου στα ελληνικά νησιά.
Στο πλαίσιο των άμεσων δράσεων, το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τους Δήμους (Δημοτική Αστυνομία) και τις Περιφέρειες, θα προβούν σε εντατικούς ελέγχους μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου στα κύρια λιμάνια και στις κύριες παραλίες.
Το έργο το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας είναι μεγάλο, δεδομένου ότι μόνο από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, αναχωρούν καθημερινά περίπου 20 πλοία, τα οποία μεταφέρουν συνολικά περισσότερα από 3500 οχήματα.
Ταυτόχρονα, σε τοπικό επίπεδο, σε όλα τα μεγάλα νησιά, μέσω των οποίων διακινούνται οι παράνομες απομιμήσεις προϊόντων, δόθηκαν εντολές ώστε τα κατά τόπους λιμεναρχεία και οι αστυνομικές διευθύνσεις να διεξάγουν ελέγχους σε 24ωρη βάση.
Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα γίνουν παρεμβάσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να ενταθούν και να είναι πιο αποτελεσματικοί οι έλεγχοι από τα μικτά όργανα, με τη συμμετοχή και ανθρώπων του ΣΔΟΕ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς, ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Αδαμάντιος Σταματάκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Γιώργος Σκούρας, ο Δήμαρχος Σύρου και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Ιωάννης Δεκαβάλας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τελωνειακών Ελέγχων του ΣΔΟΕ Δημήτρης Πιτιακούδης, ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγκουλης, ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ρόδου και Οικονομικός Επόπτης της ΕΣΕΕ Παναγιώτης Καραγιάννης, η αντιπρόσωπος της ΕΣΕΕ Κατερίνα Φουντουλάκη, ο Διευθυντής στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πλοίων του ΟΛΠ Νικόλαος Στάγιας, ο Διευθυντής στην Υπηρεσία Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης του ΟΛΠ Γιώργος Γεωργάκης, ο Κλαδάρχης Αστυνομίας και Τάξης, Αρχιπλοίαρχος Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος και η Σταυρούλα Σμυρνή, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ