13.12.2012 10:51

Στο στόχαστρο οι συνθήκες κράτησης μεταναστών στη Σάμο

Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αγνή Καλογερή κατέθεσε μαζί με τους βουλευτές Τσουκαλά Δημήτρη και Δρίτσα Θεόδωρο ερώτηση προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίου για τις απαράδεκτες, όπως τις χαρακτηρίζουν συνθήκες που επικρατούν στη Σάμο σε ότι αφορά την κράτηση των μεταναστών στο Λιμεναρχείο Σάμου.
 
            “Οι συνθήκες χαρακτηρίζονται τριτοκοσμικές και η σίτισή τους επαφίεται άλλη μια φορά στο αίσθημα αλληλεγγύης του Σαμιακού λαού. Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού για άμεση – εντός των ημερών – λειτουργία του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, βασιλεύει ο αυτοσχεδιασμός και η γραφειοκρατία.
 
            Αυτός ο ερασιτεχνισμός πρέπει να σταματήσει άμεσα. Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των μεταναστών, των λιμενικών υπαλλήλων, εκθέτει τη χώρα διεθνώς και πάνω από όλα προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και την ανθρωπιά του Σαμιακού λαού.
 
            Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει ΑΜΕΣΑ μέτρα για την σίτιση, στέγαση και υποδοχή των μεταναστών καθώς και για την ασφαλή εργασία των εργαζομένων στο Λιμεναρχείο Σάμου”.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ