19.3.2014 20:34

Στο ράφι τα αντιγριπικά εμβόλια

ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ

Η γρίπη καιροφυλακτεί, τώρα στα κατάλοιπα του χειμώνα και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εμφάνιση κρουσμάτων. Παρά το ότι έως τώρα  κλινικά καταγραμμένα περιστατικά είναι αρκετά και με δύο θανατηφόρα περιστατικά, ο αριθμός των κρουσμάτων θεωρείται ότι είναι μέσα στα φυσιολογική όρια και δεν έχουν παρατηρηθεί τάσεις επιδημίας. Ενδεικτικό είναι το ότι  ελάχιστα άτομα εμβολιάστηκαν με το αντιγριπικό εμβόλιοVaxigrip στο νοσοκομείο, όταν δεν υπήρχε στα φαρμακεία.

Γι’ αυτό η  Διεύθυνση Υγείας και Υγιεινής Χίου και το Τμήμα Επισκεπτριών Υγείας του Νοσοκομείου πληροφορούν  τους  ενδιαφερόμενους ότι υπάρχουν αποθέματα του αντιγριπικού εμβολίου και μπορούν να εμβολιαστούν  στο νοσοκομείο, κλείνοντας ένα ραντεβού στο τηλέφωνο 2271350255.

Απόθεμα

Από τα 40 εμβόλια που χορηγήθηκαν συνολικά απο το υπουργείο Υγείας στις δύο υγειονομικές  περιόδους του Οκτωβρίου και του Μαρτίου, έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο τα τρία και απομένουν 37 για διάθεση από το Τμήμα Επισκεπτριών. Τυπικά τα εμβόλια έπρεπε να διατεθούν με σειρά προτεραιότητας σε ανασφάλιστους και άπορους, αλλά επειδή δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος διατέθηκαν σε άλλους χρήστες που προτάθηκαν εγγράφως από τους γιατρούς τους, με υποβολή υπεύθυνης δήλωση ότι δεν τα βρήκαν στο εμπόριο. Την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι, για να είναι κατοχυρωμένες και οι δύο πλευρές σε κάθε περίπτωση.

Διάθεση – προώθηση

«Τα εμβόλια διατίθενται από το υπουργείο της Διεύθυνση Υγιεινής και εμείς τα προωθούμε στο νοσοκομείο επειδή δεν διαθέτουμε Επισκέπτρια Υγείας για να κάνει τους εμβολιασμού. Φέτος μας το ΚΕΔΥ μας έστειλε πολλά τον Οκτώβριο και στις 7 Μαρτίου με τη δεύτερη δόση», δηλώνει η υπεύθυνη της Διεύθυνσης Υγιεινής Ειρήνη Τσική.

«Φέτος υπάρχει απόθεμα, αλλά αυτή τη φορά δεν επιτράπηκε να εμβολιασθούν τα νοσοκομειακά στελέχη. Επειδή δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άπορους και ανασφάλιστους, τα διαθέσαμε και σε άλλους ασφαλισμένους. Όποιος θέλει αν το προτείνει ο γιατρός του, μπορεί να εμβολιασθεί με τη διαδικασία που ακολουθείται. Πρέπει να το πληροφορηθεί το κοινό και να σπεύσει αν υπάρχει πραγματική ανάγκη», προσθέτει η υπεύθυνη του Τμήματος Επισκεπτριών Υγείας του νοσοκομείου Τριανταφυλλιά Καρατόπη.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ