7.1.2013 18:24

Στο ψυγείο η χώρα από την Τρίτη

ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ, ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΕΜΥ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 7/1 και από τα βόρεια με χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και βόρειας χώρας, καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου. Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

Πιο αναλυτικά:

--- Την Τρίτη 8/1 αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους στη Χαλκιδική, στην Ανατολική Μαγνησία (κυρίως στο Πήλιο) και κυρίως στην Αττική (συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Αθήνας), στη Βοιωτία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στα βορειότερα τμήματα των Κυκλάδων και πιθανόν σε νησιά του Αιγαίου από τη Χίο και βορειότερα. Στην Πελοπόννησο, στις υπόλοιπες Κυκλάδες και στην Κρήτη θα εκδηλώνεται χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα πεδινά και χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά.

--- Σύμφωνα με τα σημερινά διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση στην ανατολική ηπειρωτική χώρα με αυξημένη πιθανότητα ουσιαστικής βελτίωσης κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 9/1.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ή/και παγετός. 

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ:

 Για αύριο Τρίτη 8/1, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ