24.2.2017 16:16

Στο πλευρό των συμβασιούχων της ΒΙ.ΑΛ., οι εργαζόμενοι του Ασύλου

Τη συμπαράστασή τους στην εργαζόμενη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που το μεσημέρι της Πέμπτης 23/2 τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα κατά την επιστροφή της από τη ΒΙ.ΑΛ. στο σπίτι της, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του Αυτοτελούς Κλιμακίου Ασύλου της Χίου.

«Ο τραυματισμός αυτός της συναδέλφου πρόκειται για εργατικό ατύχημα και αναδεικνύει τα προβλήματα και τους κινδύνους που ενέχει η μετακίνηση όλων των εργαζομένων στο χώρο της ΒΙΑΛ, τα οποία έχουμε επανειλημμένα επισημάνει προς τους ιθύνοντες κατά τους προηγούμενους μήνες. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε και μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε από εμάς. Η δημοτική αρχή και η διοίκηση της ΒΙΑΛ οφείλουν να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί ως εργοδότες για το ατύχημα αυτό και απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους της δουλειάς καθώς και στη μετακίνησή μας, διεκδικώντας τους απαραίτητους πόρους από το κράτος. Τους καλούμε να συνδράμουν με όλα τα μέσα στη συνάδελφο και την οικογένειά της.

Συμμεριζόμαστε το κάλεσμα των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας: «Να είμαστε οι εργαζόμενοι μια γροθιά, να απαντήσουμε στην πολιτική που σακατεύει τα δικαιώματα και τις ζωές μας».

Απαιτούμε ασφαλείς συνθήκες και μέσα για τη μετακίνηση από και προς το χώρο της ΒΙΑΛ για όλους τους εργαζομένους», αναφέρουν οι εργαζόμενοι. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ