Κοινωνία

3/10/16 11:29

τελ. ενημ.: 3/10/16 11:29

Στο νέο ΕΣΠΑ το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο του Δήμου

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014- 2020

Πρόταση για την ένταξη του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014- 2020» υπέβαλε ο Δήμος Χίου.

Ο Δήμος Χίου υποβάλλει πρόταση για ένταξη του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο, 2014-2020» του ΕΣΠΑ.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διαθέτει είδη τριών κατηγοριών:

  1. Τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα,
  2. Είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κ.λπ. καινούρια ή «δεύτερο χέρι»,
  3. Είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd - dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού.

Το κοινωνικό φαρμακείο θα παρέχει, σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Το παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο θα διασφαλίζουν τη σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 οικογενειών κάθε μήνα με τρόπο που να εξασφαλίζεται η ισονομία και η αξιοπρέπειά τους και θα λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή με μια οκτάωρη βάρδια, και το ωράριο θα οριστεί ανάλογα με τις ανάγκες λειτουργίας της δομής για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Θα διαθέτουν, επίσης, ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής τους (εισερχόμενα προϊόντα, διατιθέμενα προϊόντα, αριθμός ωφελουμένων κλπ.), το οποίο θα διασυνδεθεί και θα διαλειτουργήσει με Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ωφελουμένων, όταν αυτό αναπτυχθεί κεντρικά.

Δείτε επίσης