10.2.2016 12:16

Στο μικροσκόπιο ο Χιώτης οδηγός

ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΠΟΥ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ

Να βάλει τάξη στο κυκλοφοριακό χάος που επικρατεί σε κεντρικές οδούς της πόλης, επιχειρεί μία ακόμη φορά η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που προτίθεται να προχωρήσει στην εκπόνηση έρευνας ύψους 20.000 ευρώ με θέμα τα χαρακτηριστικά της στάθμευσης και της κινητικότητας στο κέντρο.

Έχοντας καταλήξει πλέον στο συμπέρασμα ότι η κυκλοφοριακή συμφόρηση προκαλείται από την αυξημένη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, ιδιαίτερα δε σε ώρες αιχμής, τα στελέχη της Υπηρεσίας θα προσπαθήσουν να εφαρμόσουν ένα νέο μοντέλο το οποίο θα έχει δύο κύριες στοχεύσεις. Πρώτον τη μείωση της χρήσης του επιβατικού αυτοκινήτου με τη βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), και δεύτερον την πλήρη αξιοποίηση των δημοτικών οδών μέσα από την ελευθέρωση των διασταυρώσεων από τα παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Η εκπόνηση της μελέτης

Με δεδομένο ότι και στο παρελθόν έχουν καταβληθεί κι άλλες προσπάθειες χωρίς όμως κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα, η Τεχνική Υπηρεσία αποφάσισε τη διεξαγωγή έρευνας ώστε να προκύψουν κατ’ αρχήν τα χαρακτηριστικά στη στάθμευση που διαθέτει ο Χιώτης οδηγός.

Η έρευνα θα έχει ως στόχο την καταγραφή των ισχυουσών ρυθμίσεων στάθμευσης (επιτρεπόμενη εκ περιτροπής, ειδική στάθμευση, απαγορευμένη), την καταμέτρηση των προσφερόμενων θέσεων καθώς και  την καταγραφή των υφιστάμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Με βάση την παραπάνω καταγραφή θα προσδιοριστεί η ακριβής προσφορά θέσεων στο κέντρο, θα εντοπιστούν οι προβληματικές περιοχές, θα διερευνηθεί η συμπεριφορά και οι τάσεις των οδηγών και θα αποκτηθεί μια πρώτη εικόνα της ζήτησης για στάθμευση στην περιοχή όπου θα εφαρμοστεί η μελέτη.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που θα ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τα στοιχεία θα παραδοθούν σε μελετητικό γραφείο το οποίο θα κληθεί να παραδώσει έγγραφες προτάσεις για τη βελτίωση της κυκλοφοριακής ροής της πόλης.

Σε αυτό μάλιστα το πλαίσιο θα επανεξεταστεί και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, το οποίο στην παρούσα κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν αποδίδει τα αναμενόμενα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ