17.9.2015 12:26

Στο Λιμενικό Ταμείο επιστρέφει το Μπούρτζι!

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΒΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Αδιαμφισβήτητα το «Μπούρτζι» είναι το ωραιότερο σημείο για να ατενίσεις την πρωτεύουσα του νησιού, το λιμάνι και την θέα, την ανατολή και το ηλιοβασίλεμα.

Τα τελευταία χρόνια, το κτίριο περιήλθε στη δικαιοδοσία του ιδιώτη Στέλιου Βίου, που το αξιοποίησε επί μακρόν ως εστιατόριο αρχικά και στη συνέχεια ως καφέ μπαρ, μέσω της «ΚΑΣΤΡΑΚΙ Α.Ε.»  την ίδια ώρα όμως που το ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου το διεκδικούσε από την πλευρά της για λογαριασμό του Λιμενικού Ταμείου Χίου, υποστηρίζοντας ότι το μίσθωμα είχε ολοκληρωθεί και κακώς η εταιρία παραμένει στο χώρο και επιχειρεί μέσω του κτιρίου.

Η υπόθεση είχε βρεθεί να απασχολεί το Δήμο Χίου από την εποχή που ο Πολ. Λαμπρινούδης ανέλαβε για πρώτη φορά τα ινία του Δήμου. Έκτοτε έγιναν πολλά δικαστήρια, διαφορετικές διαδικασίες και αρκετές συνεννοήσεις προκειμένου το κτίριο να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Το τελευταίο δικαστήριο πριν από λίγες ημέρες ήταν και καθοριστικό.

Η Κτηματική Υπηρεσία που εκπροσωπούνταν νομικά από την δικηγόρο του Δημοσίου Μαριάννα Αγγελίδου, πέτυχε να σχηματιστεί Πρωτόκολλο Αποβολής κατά της διαχειρίστριας εταιρίας και να τελεσιδικήσει την απόφαση για να επιστρέψει το Μπούρτζι στο Λιμενικό Ταμείο Χίου, καλώντας μάλιστα την εταιρία να πληρώσει και ένα πρόστιμο χαμηλής χρηματικής αξίας.

Η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη και δεν προβλέπει έφεση ή κάποια άλλη δικαστική αντιπαράθεση. 

Το Μπούρτζι επιστρέφει άμεσα στο Δημόσιο που θα κρίνει την τύχη του, μιας και αποτελεί στολίδι για το λιμένα της Χίου, ορόσοημο για την αναψυχή των Χιωτών και «πολύτιμο» κεφάλαιο στην περιουσία του Δημοσίου που από αύριο θα πρέπει να κρίνει την τύχη του.

Στο Μπούρτζι μπήκε μια άνω τελεία.... Η πορεία του απλά προδιαγράφεται λαμπρή. Αρκεί να συνηγορήσουν πολλοί....  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ