7.3.2014 18:10

Στο λιμεναρχείο ο Τριαντάφυλλος

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Ενημέρωση από πρώτο χέρι για το χθεσινό θερμό επεισόδιο μεταξύ των Λιμενικών και Τούρκων διακινητών που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μεταναστών, είχε ο Κ. Τριαντάφυλλος. Λίγες μέρες μετά την κατάθεση της πρότασης του για την κατάργηση του όρου "λαθρομετανάστης" ο Χιώτης βουλευτής, είδε την πραγματικότητα κατάματα από όλες τις πλευρές της.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος, σήμερα συναντήθηκε με τον Υποναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Α. Χονδρονάσιο, τον Υποναύαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Β. Σιέττο, τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σ. Νικητάκη και τον Λιμενάρχη Χίου Γ. Αργυράκη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο βουλευτής ενημερώθηκε λεπτομερώς για την καθημερινή προσπάθεια που καταβάλουν τα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. για την προστασία των συνόρων και τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.
Επίσης, ενημερώθηκε για το συμβάν το οποίο έλαβε χώρα, χθες, με σκάφος που κινούνταν από τις τουρκικές ακτές, με κατεύθυνση τις Οινούσσες και για την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής.
Ο βουλευτής, εκτός από τις λιμενικές αρχές, συνομίλησε και με Σύρους πρόσφυγες, ενώ ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας των τραυματιών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου.
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τόσο για την  επιχειρησιακή ετοιμότητα τους, όσο και για τις συνεχείς προσπάθειες διάσωσης ανθρωπίνων ζωών στο Αιγαίο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν.
Τέλος, ο βουλευτής έκανε ειδική αναφορά στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, τον Διοικητή, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, οι οποίοι επιτέλεσαν το καθήκον τους με την αντίστοιχη ετοιμότητα και ανθρωπιά στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν εκεί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ