31.8.2012 18:10

Στο κυνήγι της χρηματοδότησης ο Κ. Τριαντάφυλλος

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 
Συνάντηση με τον Επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Πάνο Καρβούνη είχε σήμερα ο Βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δράσεις και οι ενέργειες ανασυγκρότησης της Χίου με τη συνδρομή της Ευρωπαικής Επιτροπής, ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και η οικονομική ενίσχυση που η Επιτροπή παρέχει σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Από την πλευρά του, ο Κώστας Τριαντάφυλλος παρέδωσε στον κ. Καρβούνη την πρόταση του για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση και αποκατάσταση της πυρόπληκτης Χίου.
Μετά την συνάντηση, ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε:
 
Είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον Επικεφαλής της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Ελλάδα, κ. Καρβούνη, και να συζητήσουμε εκτενώς τον τρόπο συνδρομής της Ευρωπαικής Επιτροπής στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Χίου. Συζητήσαμε για την πρόταση που έχουμε καταθέσει τόσο για την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της Χίου όσο και για τον φορέα υλοποίησης. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον εκ μέρους της Επιτροπής, για την πρόταση να αναλάβει τοπικός φορέας το έργο υλοποίησης, όπως προτείναμε. Τέλος συζητήθηκε εκτενώς η χρηματοδότηση συγκεκριμένων δράσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης.
Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε ότι το αίτημα για τη συνδρομή της Επιτροπής πρέπει να κατατεθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς υπάρχουν χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν.
Οι δυνατότητες συνδρομής της Επιτροπής είναι αρκετές και σε πολλά επίπεδα. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε κάθε δυνατότητα που θα μας δοθεί.”

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ