25.8.2014 11:51

Στο κολυμβητήριο η αφαλάτωση;

ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΖΥΦΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΓ. ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΙΩΝΙΑΣ

Στον αύλειο χώρο του κολυμβητηρίου είναι πιθανόν να εγκατασταθεί από τη ΔΕΥΑΧ η μονάδα αφαλάτωσης που θα τροφοδοτεί τους παραλιακούς οικισμούς της δημοτικής ενότητας Αγ. Μηνά.  Στα οικόπεδα που εξετάζονται  προστέθηκε και ο χώρος του κολυμβητηρίου, ο οποίος έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα και ένα εξίσου σοβαρό μειονέκτημα. Στα θετικά καταγράφεται ότι οι διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας μπορούν να προωθηθούν και να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα επειδή είναι δημόσιος χώρος, αλλά υπάρχει το σημαντικό μειονέκτημα είναι μικρός σε έκταση και χωρητικότητα. Όμως είναι πιθανό τελικά να μην χρειαστεί η μονάδα αφαλάτωση και το έργο να ακυρωθεί, αφού μετά την υδροδότηση του δικτύου των δημοτικών ενοτήτων Αγ. Μηνά και δυτικής Ιωνίας από τη λιμνοδεξαμενή του Ζυφιά το νερό στα αρδευτικά και υδρευτικά δίκτυα των οικισμών είναι πλέον πολύ καλύτερο και περισσότερο.
Η τροφοδοσία τους έχει αρχίσει από τον Απρίλιο του 2014, που ολοκληρώθηκε η τελευταία φάση των εργασιών . «Μετά την εγκατάσταση του ταχυδιυλιστηρίου,  το νερό του Ζυφιά είναι κατάλληλο για όλες τις χρήσεις. Η παροχή μπορεί να φτάσει έως και τα 80 κ.μ. την ώρα, αλλά τώρα δίνουμε γύρω στα 60 και καλύπτουμε επαρκώς τις ανάγκες των κατοίκων επαρκώς τις ανάγκες των καταναλωτών», δηλώνει ο διευθυντής της εταιρείας Πέτρος Καλογεράκης.
Εκφράζοντας προσωπική άποψη, εκτιμά ότι ίσως και να μην χρειάζεται να εγκατασταθεί και η προγραμματισμένη μονάδα αφαλάτωσης στο Κοντάρι.
«Θα συζητήσουμε με τον ιδιοκτήτη της γεώτρησης απο την οποία θα τροφοδοτείται η μονάδα και το διοικητικό συμβούλιο θα αποφασίσει τι θα κάνουμε».
Ιωνία

Στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Ιωνίας, μετά από προσπάθειες πολλών ετών λύθηκε σε σημαντικό ποσοστό το πρόβλημα που αντιμετώπιζε κυρίως η Καλλιμασιά και δευτερευόντως οι υπόλοιποι οικισμοί της περιοχής. Για τη σωστή υδροδότηση του χώρου έχει κατασκευαστεί από το 2006 ο αγωγός από τα Καμπόχωρα προς τον Ανέμωνα.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ