21.7.2013 15:31

Στο κόκκινο η Χίος - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Υ. ΧΙΟΥ

Την παρέμβαση της Π.Υ. Χίου προκάλεσε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 09:30 το πρωί της Κυριακής σε αγροτική έκταση στο Ζυφιά από χρήση χορτοκοπτικού μηχανήματος, καθώς με δελτίο Τύπου ο Ιακ. Αρχοντάκης εφιστά την προσοχή όλων ώστε να αποφευχθούν οι πυρκαγιές κατά το διήμερο της Αγίας Μαρκέλλας.

Με αφορμή αυτό το συμβάν αλλά και με δεδομένη την αυξημένη επικινδυνότητα για πρόκληση πυρκαγιάς μέσα στα επόμενα 24ωρα η Π.Υ. Χίου αναφέρει:

«Την 22-7-2013  ημέρα της Αγία Μαρκέλλας σύμφωνα με το χάρτη πολιτικής προστασίας η επικινδυνότητα είναι για το Νομό Χίου 4.  

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199».

Σε ότι αφορά στην πυρκαγιά του Ζυφιά, ο υπαίτιός της Κ.Θ. συνελήφθη ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του. Η πυρκαγιά έκαψε 500 τετραγωνικά μέτρα γεωργικής έκτασης ενώ κατεσβέσθη από 2 οχήματα με 4 αντρες και 1 όχημα με 2 άντρες της όμαδας "Α" Αγίου Γεωργίου Συκούση οποία έφτασε  πρώτη στο συμβάν με επικεφαλή τον Στ.Ζενιώδη έπειτα από περίπου μισή ώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ