10.4.2013 15:15

Στο (ή από το) εξωτερικό μέσω… Σμύρνης

• ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ 200 ΕΥΡΩ

Οδό διαφυγής εξ’ ανατολών ζητούν πλέον όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, επιλέγοντας το αεροδρόμιο της Σμύρνης για τα ταξίδια τους εκτός Ελλάδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκδρομή του Φ.Ο.Β. πέρσι το καλοκαίρι στη Ρουμανία. Το χιώτικο σωματείο οργάνωσε την εκδρομή του στο εξωτερικό φεύγοντας από το λιμάνι της Χίου με το καραβάκι, φτάνοντας στον Τσεσμέ κι από εκεί με πούλμαν στο αεροδρόμιο της Σμύρνης, όπου, μέσω εταιρείας low cost, έφτασαν στον προορισμό τους, χωρίς ταλαιπωρία και σαφώς φθηνότερα.

 «Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνότερα κατά 200 ευρώ», εξηγούν την τότε επιλογή τους οι διοργανωτές.

Εκδρομείς

Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν σύλλογοι, ακόμη και σχολεία, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μια εκδρομή στο εξωτερικό ή και ιδιώτες που επιλέγουν να φθάσουν στην Αθήνα μέσω Σμύρνης, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος των εισιτηρίων.

Εκπαιδευτικοί από σχολείο της Χίου ακολουθούν φέτος το ίδιο δρομολόγιο μειώνοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό όλου του ταξιδιού.

Και οι ομογενείς

Την παραπάνω τάση επιβεβαιώνουν και οι τουριστικοί πράκτορες, προσθέτοντας πως, εκτός από τους εκδρομείς, όλο και περισσότεροι ομογενείς χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο της Σμύρνης για να έρθουν στη Χίο. «Δεν τους εξυπηρετούν ούτε οι ώρες ούτε τα δρομολόγια, πολύ δε περισσότερο οι τιμές των εταιρειών μας. Από την άλλη, η τουρκική εταιρεία είναι πολύ καλή, έχει πάρει σημαντικά μερίδια αγοράς, υπάρχει εξυπηρέτηση, καλές τιμές και πολλοί από τους ομογενείς μας την προτιμούν», τονίζει ο Π. Ξυνός από το Crock Travel.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ