8.3.2017 12:05

Στο φως νέα στοιχεία για την ταυτότητα του 32χρονου δράστη

ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ 47ΧΡΟΝΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΜΕ C-130

Σε Νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης  με C-130, ο 47χρονος συμπολίτης μας Ν.Π. που νωρίτερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από 32χρονο Έλληνα (μη Χιώτη) στην περιοχή της Δασκαλόπετρας όπου το θύμα είχε εγκαταστήσει τροχόσπιτο.

Όπως έγινε γνωστό η κατάσταση υγείας του 47χρονου, είναι αρκετά καλή παρά τα πολλαπλά τραύματα που έφερε στο πρόσωπο, στο μάτι και στον θώρακα, αποτελέσματα του πυροβολισμού και του μαχαιρώματος που δέχτηκε από τον 32χρονο δράστη. Το άτυχο θύμα λίγο μετά την έξοδό του από το Χειρουργείο ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του και επικοινώνησε πλήρως τόσο με τους γιατρούς όσο και με συγγενικά του πρόσωπα.

Το προφίλ του δράστη

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο 32χρονος δράστης είναι μη μόνιμος κάτοικος της Χίου, ο ο οποίος ενοικίαζε μεγάλο διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Μάρκου Βροντάδου. Όπως περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής στον «π», ερχόταν για λίγες ημέρες στο νησί και στη συνέχεια αναχωρούσε και πάλι για την Αθήνα. Συνήθιζε να είναι τυπικός στην πληρωμή του ενοικίου ενώ συνεχώς γυρνούσε στις γειτονιές του Βροντάδου με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι. «Ήταν αρκετά περίεργος τύπος και ιδιαίτερα στην αρχή είχε προξενήσει την περιέργεια όλων για το ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος», ανέφεραν κάτοικοι.

Σύμφωνα με τους ίδιους ο 47χρονος είχε εντοπίσει στο πρόσφατο παρελθόν τον δράστη να κινείται στην αυλή του σπιτιού του, κάτι που καταγγέλθηκε άμεσα στην Αστυνομία. Αυτό ίσως το περιστατικό, αποτελεί και την αιτία του αιματηρού περιστατικού της Τρίτης, με την Ασφάλεια Χίου να ερευνά όλα τα πιθανά σενάρια. 

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη, χθες (07-03-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Βροντάδου στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας 47χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες στην περιοχή Δασκαλόπετρα της Χίου.

Πρόκειται για έναν 32χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας,    ο 32χρονος, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού που είχε με τον 47χρονο, πυροβόλησε τον τελευταίο με πιστόλι, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πρόσωπο και στο θώρακα, ενώ του προκάλεσε επιπλέον σωματικές βλάβες στο λαιμό, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Οι τραυματισθείς μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου και στη συνέχεια διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, για περεταίρω νοσηλεία.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ