15.3.2016 9:57

Στο επίκεντρο τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΤΩΝ ΠΑΡΕΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ Δ.ΧΙΟΥ

Με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού  Οργάνου του Δήμου Χίου για την παρουσίαση του σχεδιασμού των δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.

«Είναι η πρώτη φορά που οι πάρεδροι ανταποκρίθηκαν μαζικά σχεδόν στην πρόσκλησή μας για συζήτηση. Πάνω από 30 πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων έδωσαν το παρόν και ανέφεραν τους προβληματισμούς τους αλλά και τις προτάσεις τους για την φετινή χρονιά», δηλώνει στον «π» ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δ. Χίου, Γιώργος Ζώας, υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα διατεθούν 272.700€ για αντιπυρική προστασία.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό ο δήμος Χίου θα προσλάβει προσωπικό με τρίμηνες συμβάσεις το οποίο θα επανδρώσει τα πυροφυλάκια των Ρεστών, της Δέσποινας, του Βικίου και του Θολοποταμίου, θα διαθέσει ένα ποσό για τον καθαρισμό των δασικών δρόμων, για την συντήρηση μηχανημάτων, για τις προμήθειες εξοπλισμού  των εθελοντικών ομάδων πυροσπροστασίας και για τις μελέτες νέων δασικών δρόμων. « Οι πάρεδροι μας ενημέρωσαν για τις ελλείψεις πυροπροστασίας που υπάρχουν στα χωριά τους. Μας υπέδειξαν που εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές στο δασικό οδικό δίκτυο ενώ επισημάνθηκε η ανάγκη άμεσης επισκευής των αγροτικών δασικών δρόμων της Αμανής και των Καρδαμύλων»,  είπε ο Γ. Ζώας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας, των εθελοντικών ομάδων και της πολιτικής προστασίας της περιφέρειας. « Με σωστή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα πολιτικής προστασίας του Δ. Χίου ΦΓ. Ζώας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ