20.8.2014 18:56

Στο εισαγγελέα οι 11 παράγοντες ανάμεσά τους και ο Γ. Σαρρής

Η έρευνα διενεργείται για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και την κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Αριστείδης Κορέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.

Μάλιστα στο πλαίσιο της έρευνας, και μετά την έκδοση βουλεύματος έχει εγκριθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, προς εξακρίβωση των κατηγοριών τις οποίες αναζητά ο εισαγγελικός λειτουργός. Ειδικότερα, στο υπ’ αριθμ. 1921/2014) βούλευμά τους, του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, επιτρέπεται στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων».

Μέχρι στιγμής για ανωμοτί κατάθεση (χωρίς όρκο) έχουν κληθεί έντεκα άτομα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση: ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο γ’ αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο σύμβουλος της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης, ο παράγοντας της διαιτησίας, Θανάσης Μπριάκος, το πρώην μέλος της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και οι διαιτητές Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης και Κάμπαξης

Στον εισαγγελικό λειτουργό σύμφωνα πάντα με πληροφορίες εμφανίστηκαν σήμερα (όπως ήταν προγραμματισμένο να καταθέσουν) οι συνηγόροι τους, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η αιτιολογία έχει να κάνει τον χρόνο που υποστήριξαν οι δικηγόροι τους ότι απαιτείται για να προετοιμάσουν το υπόμνημά τους, λόγω του μεγάλου εύρους της δικογραφίας.

Να σημειωθεί πως οι κληθέντες εκπροσωπήθηκαν την Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα από τους δικηγόρους τους, πλην του ενός εκ των δύο προέδρων ΠΑΕ ο οποίος είχε και αυτοπρόσωπη παρουσία.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ