9.3.2015 16:25

Στο εδώλιο για τη Siemens οι Στ. Βίος και Ηλ. Πιταούλης

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΣΕ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Δυο Χιώτες στέλνει, μεταξύ 64 προσώπων, στο εδώλιο του κατηγορούμενου για τα μαύρα ταμεία της Siemens το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα που εξέδωσε χθες.

Οι Στυλ. Βίος και Ηλίας Πιταούλης περιλαμβάνονται μεταξύ των κατηγορουμένων που οι δικαστές κρίνουν ότι πρέπει να οδηγηθούν σε δίκη, προκειμένου να δικαστούν για τη «σύμβαση 8002» που αφορούσε την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ. 

Η παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη έρχεται πάντως δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου και τις πρώτες δικαστικές έρευνες. 

Να σημειωθεί ότι οι δυο Χιώτες επιχειρηματίες ενέχονταν στην υπόθεση δωροδοκίας του άλλοτε ισχυρού ανδρός του ΠΑΣΟΚ, Θεδ. Τσουκάτου, και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιήθηκαν στην υπόθεση από τον ίδιο εν αγνοία τους.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενος περιλαμβάνεται και ο Μιχ. Χριστοφοράκος καθώς και ο Θεοδ. Τσουκάτος.
Οι πράξεις που αποδίδονται κατά περίπτωση στους κατηγορουμένους είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές. 
Ειδικότερα Στ. Βίος και Ηλ. Πιταούλης παραπέμπονται για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο τους εμφανίζονταν ως οι βασικοί μεσάζοντες στις χορηγίες του πολυεθνικού κολοσσού στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώτος, ο κ. Στ. Βίος, βοήθησε στη μεταφορά του 1 εκατ. μάρκων από τη Γερμανία για λογαριασμό του κ. Θ. Τσουκάτου. Ο Ηλ. Πιταούλης έχει καταθέσει ότι όντως τα χρήματα κατατέθηκαν σε λογαριασμό του στην ΑΒΝ ΑΜRΟ Βank στο Ρότερνταμ, αλλά για τον κ. Βίο τον οποίο εξυπηρέτησε.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ