3.4.2013 17:02

Στο δρόμο οριστικά οι 10 εργαζόμενοι στη Φαρμακαποθήκη

• ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τίτλοι οριστικού τέλους έπεσαν για τη Φαρμακαποθήκη. Εδώ και μέρες οι 10 εργαζόμενοι της έμειναν χωρίς εργασία και ήδη κινούνται νομικά για να λάβουν τις αποζημιώσεις τους, καθώς στο ΣΥ.ΦΑ. δεν υπάρχει διοίκηση, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου της Θ. Νικολαϊδη και των μελών της. «Η μόνη δυνατότητα διεκδίκησης των αποζημιώσεων είναι να εκπλειστηριαστεί το κτίριο και το αυτοκίνητο», εκτιμούν οι άνεργοι πλέον εργαζόμενοι, αναγνωρίζοντας κι οι ίδιοι ότι πολύ δύσκολα μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από τους μετόχους, πολλοί από τους οποίους υπέστησαν κι εκείνοι τεράστια ζημιά. 

Εν τω μεταξύ πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει τα αίτια που οδήγησαν το Συνεταιρισμό σε ναυάγιο. Η οικονομική χρήση του 2011 έκλεισε κερδοφόρα και οι μέτοχοι είχαν κληθεί από τη διοίκηση να πάρουν μικρό μέρισμα. Μέσα σε ένα 8μηνο η Φαρμακαποθήκη βρέθηκε να έχει άνοιγμα που πλησιάζει τα 2 εκ. ευρώ!

Η ανεξήγητη από κάθε πλευρά εξέλιξη είναι πιθανόν να φωτιστεί μόνο από το πόρισμα των ορκωτών, οι οποίοι ήδη είχαν επέμβει στα λογιστικά της Φαρμακαποθήκης. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση εκτιμούν ότι οι καθυστερημένες πληρωμές από τα ασφαλιστικά ταμεία ασφαλώς επιδείνωσαν την κατάσταση, τα διαχειριστικά λάθη, ωστόσο, και κυρίως η ανεξέλεγκτη κατάσταση εκ μέρους της διοίκησης έσπρωξαν τη Φαρμακαποθήκη στο γκρεμό.

Οι όποιες πιθανότητες επαναλειτουργίας της μοιάζουν αμελητέες και πάντως, αν αυτό συμβεί στο μακρινό μέλλον, θα προέλθει από φαρμακοποιούς που δεν έχουν μπει στις μαύρες λίστες των φαρμακευτικών εταιρειών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ