13.6.2012 15:49

Στο Δήμο Χίου η "ΔΑΣΚΑΛΟΠΕΤΡΑ"

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημοπρασία του κτιρίου της Δασκαλόπετρας, δίδοντας τη χρήση του στον Δήμο Χίου, προκειμένου να γίνει κέντρο ομηρικής προβολής τρισδιάστατης απεικόνισης της ζωής και του έργου του Ομήρου.
          Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική για την ανάπτυξη όχι μόνο του Βροντάδου, αλλά συνολικά για όλο το νησί, διότι το κέντρο αυτό θα προβάλλει τον επικό μας ποιητή και θα ενισχύσει τη σύνδεσή του με τη Χίο, ως τόπο γέννησης και διδασκαλίας του.
          Αυτό το διάστημα γίνονται συζητήσεις με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το οποίο προτίθεται να βοηθήσει στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, ενεργοποιώντας παράλληλα το μνημόνιο συνεργασίας που είχε συναφθεί παλαιότερα με το ΙΜΕ και το Δήμο Χίου.
          Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου μας έχει προβλεφθεί γι’ αυτό το σκοπό το ποσό των 80.000 ευρώ.
          Με την ολοκλήρωση αυτού του μεγαλόπνοου έργου, ο χώρος της Δασκαλόπετρας θα είναι σημείο αναφοράς και τεχνικός τρόπος προσέλκυσης επισκεπτών στο νησί μας για την τουριστική περίοδο.
          Τους χειμερινούς μήνες ο χώρος αυτός θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των παιδιών, καθώς θα μπορούν να τον επισκέπτονται μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, προκειμένου με σύγχρονα κι ελκυστικά μέσα να μυηθούν στη ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ