29.5.2018 12:49

Στο Comarnic της Ρουμανίας το 11ο Δημοτικό Σχολείο

Με γεμάτες τις αποσκευές από εμπειρίες γύρισε η αντιπροσωπεία του 11ου Δημοτικού Σχολείου από το COMARNIC της Ρουμανίας, αποτελούμενη από το Δ/ντη Μάρκο Σκούφαλο, τη Λάρδα Στέλλα συντονίστρια του προγράμματος στο σχολείο και τους συναδέλφους Κουνή Μαρία και Κλεισσά Ηλία.
Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκαν η Δ/ντρια του απογευματινού σχολείου δημιουργικής απασχόλησης «Martha Bibescu» κυρία Angela Nasoulea, οι εκπαιδευτικοί , οι γονείς και τα παιδιά του σχολείου, με την παραδοσιακή υποδοχή με ένα είδος τσουρεκιού και αλάτι, δείγμα της φιλίας και της συναδέλφωσης ανάμεσα στα σχολεία μας.
Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και στα έργα των παιδιών και μια αρχική σύσκεψη πάνω στο πρόγραμμα των επόμενων ημερών και τις ξεναγήσεις τόσο τις εκπαιδευτικές , όσο και στους εργασιακούς χώρους.
Την επομένη έγινε η παρουσίαση του θεατρικού έργου σχεδιασμένου από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία (Ελλάδα, Βέλγιο, Ισπανία, Ιρλανδία, Φινλανδία,Ρουμανία), βασισμένη πάνω στα τρία χρόνια των ταξιδιών του JAN που αποτελούσε τη μασκότ του προγράμματος με τίτλο «On a journey with the artist», παρουσίαση που θα γίνει και στο Ομήρειο στις 12 Ιουνίου.
Στην παράσταση ακούστηκε το μελοποιημένο τραγούδι του JAN σε αγγλικούς στίχους και μελοποίηση του Christi-MariouPopa, με παρουσία γονέων, του δημάρχου της πόλης και εκπαιδευτικών στελεχών.
Το μεσημέρι σε μια σεμνή τελετή αντηλλάγησαν τιμητικές πλακέτες και δώρα εκ μέρους του φιλοξενούντος σχολείου και του σχολείου μας , ένα μέρος εκ των οποίων, μας είχαν παρασχεθεί από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών, την οποία και ευχαριστούμε. Ταυτόχρονα σβήστηκαν τα κεράκια των τριών γόνιμων χρόνων του προγράμματος αφιερωμένων στις τέχνες και τα γράμματα.


Τις επόμενες μέρες έγινε επίσκεψη τους εθνικούς δρυμούς της περιοχής, το ορυχείο αλατιού και την πρωτεύουσα το Βουκουρέστι που αποτελεί μια πανέμορφη πόλη με κλασικά κτίρια, μεγάλα πάρκα πρασίνου αλλά και πολλές αντιθέσεις δυτικού τύπου οικείες και σε μας (ανεργία, κυκλοφορικαή συμφόρηση, άναρχη και ασύμβατη  οικοδόμηση, πένητες κλπ)
Η ενημέρωση πάνω στα εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών έδειξε ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση από της ελληνικής πραγματικότητας.
Στην τελική σύσκεψη του προγράμματος μοιράστηκαν τα διπλώματα συμμετοχής, καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες της τελικής αξιολόγησης και εκφράστηκε η επιθυμία από την πλειοψηφία των χωρών που συμμετείχαν, να σχεδιάσουν ένα καινούριο πρόγραμμα , που όσο απαιτητικό και να είναι , αποτελεί εκπαιδευτική παρακαταθήκη για τα παιδιά  και τους δασκάλους.
Τη Δευτέρα με συγκίνηση αποχαιρετιστήκαμε αλλά και με την ευχή για καλή αντάμωση σε ένα νέο πρόγραμμα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ