28.4.2014 10:55

Στο αυτόφωρο... ελέω Δασικής

ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΟ

Ιστορίες καθημερινής τρέλας, ταλαιπωρίας, απίστευτης γραφειοκρατικής αγκύλωσης και όχι μόνο αντιμετωπίζουν όσοι από τύχη ή από ατυχία πέφτουν πάνω στην Δασική Υπηρεσία και δοκιμάζουν τις αντοχές της.

Τα συνεργεία που εκτελούν τις εργασίες αποχέτευσης στην περιοχή Βάγια στα Θυμιανά θα έχουν να διηγούνται και στα τρισέγγονα τους πως είναι δυνατόν στον χώρο που ο Δήμος Χίου τους υπέδειξε να εναποθέτουν τα μπάζα (χώματα και πέτρες) από την εκτέλεση του έργου, τους περίμενε ο πέλεκυς της... νομιμότητας και θα κατέληγαν να περάσουν το Σαββατοκύριακο στο αυτόφωρο (!) αφού η Δασική έκρινε ότι η ρίψη ήταν παράνομη.

Στο αυτόφωρο

Η εναπόθεση των μπάζων έγινε το Σάββατο, κατόπιν υποδείξεως Δήμου και Υπηρεσιών στο παλιό νταμάρι «Βαλασάκη» στο Θολοποτάμι το οποίο λειτουργούσε ως δημοτικό. Την ώρα που το φορτηγό ξεφόρτωνε τα χώματα, έκανε την εμφάνισή της η Δασική Υπηρεσία η οποία και έστειλε τον εργαζόμενο με την αυτόφωρη διαδικασία στην Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι η ρίψη ήταν παράνομη!  Αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν τόσο οι εργολάβοι του έργου και με δικηγόρους να σπεύσουν στην αστυνομία ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος ο εργαζόμενος καθώς την υπόδειξη για το σημείο είχε κάνει ο Δήμος. Εις μάτην... Η Δασική ζήτησε να επέμβει ο Εισαγγελέας μη αναγνωρίζοντας τα επιχειρήματα του εργαζόμενου και της εταιρίας του λες και διαπράχθηκε το «έγκλημα» της δεκαετίας. Ο εργαζόμενος τελικά κρατήθηκε και το θέμα θα έχει και συνέχεια.

Αγανακτισμένοι

Το περιστατικό δεν είναι φυσικά το πρώτο. Την ώρα που στο νησί η εναπόθεση μπαζών από τη μια άκρη στην άλλη γίνεται με κάθε τρόπο και μέσο και φυσικά παράνομα, εννοείται πως η Δασική δεν έχει άποψη για ότι συμβαίνει, και το τίμημα το πλήρωσε ο εργαζόμενος και η εταιρία του που μάλιστα έριξε τα μπάζα στο σημείο που του υπέδειξαν οι αρμόδιοι! Στα μακρύ βιογραφικό επιτυχιών της η Δασική Υπηρεσία μπορεί να προσθέσει άλλο ένα από το Σάββατο. Λίγη σημασία προφανώς έχουν οι συνθήκες και τα επιχειρήματα που αναπτύσσονται σε κάθε περιστατικό.

 Εύγε... 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ