20.11.2015 14:07

Στο 5ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Χίου το βραβείο της Unicef

Με πολλά μπράβο, δυνατά χειροκροτήματα και σε κλίμα έντονης συγκίνησης βραβεύθηκε από τη UNICEF Ελλάδας το 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χίου στο οποίο απονεμήθηκε και το 1ο Βραβείο για την καλύτερη αφίσα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού

Η έκθεση, «Για κάθε παιδί, μια δίκαιη ευκαιρία: Η υπόσχεση για ισότητα» δείχνει ότι ο κόσμος παραμένει ιδιαίτερα άδικος απέναντι στα φτωχότερα και τα πλέον μειονεκτούντα παιδιά παρά τις σημαντικές προόδους από τότε που υιοθετήθηκε η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989. Σήμερα στην Ευρώπη, τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών είναι τα πλέον μειονεκτούντα σε σχέση με όλα τα άλλα παιδιά.

«Κάποια έχουν γνωρίσει μόνο τον τρόμο και την τραγωδία, την αδικία και την ανισότητα όλη τους τη ζωή, γι' αυτό δεν είναι περίεργο ότι πάνω από 200.000 παιδιά διακινδύνευσαν τη ζωή τους αυτή τη χρονιά για να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη», δήλωσε η Marie-PierrePoirier, Ειδική Συντονίστρια της UNICEF για την Προσφύγική και Μεταναστευτική Κρίση στην Ευρώπη. «Είναι θύματα περιστάσεων πέρα από τον έλεγχό τους, δεν θα πρέπει να θυματοποιηθούν πάλι και να αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια - κλειστά σύνορα, κλειστά σχολεία, κλειστά σπίτια. Το σωστό είναι να τους δοθεί μια δίκαιη ευκαιρία σε μια νέα ζωή.»

Στο πλαίσιο αυτό η UNICEF Ελλάδος παρουσίασε τα Βραβεία UNICEF 2015 που απονεμήθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Τα βραβεία

Νηπιαγωγεία - Αφίσες:
1ο Βραβείο - 5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Χίου.
2ο Βραβείο - 8ο Νηπιαγωγείο Κηφισιάς (Τμήμα 1).
3ο Βραβείο - Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη» Αιγίου.

Δημοτικά - Αφίσες:
1ο Βραβείο - 2ο Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη» (Τάξη Β1-2).
2ο Βραβείο - 1ο  Δημοτικό Σχολείο Διαβατών Θεσσαλονίκης (Τάξη Β1).
3ο Βραβείο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων (Τάξη Α2).

Δημοτικά - Παραμύθια:
1ο Βραβείο - 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας Ιωαννίνων (Τάξη Δ΄).
2ο Βραβείο - 18ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού (Τάξη Δ΄).
3ο Βραβείο - Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

Δημοτικά - Βιβλία Εφημερίδες:
1ο Βραβείο - 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας (Τάξη ΣΤ΄).
2ο Βραβείο - 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπάθου (Τάξη ΣΤ΄).
3ο Βραβείο - Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα - Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Αθηνών (Τάξη 5Ε).

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ