21.5.2012 16:11

Στις Περιφέρειες οι εκδόσεις βίζας των Τούρκων

- ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Στην πλήρη ευθύνη των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες περνάει η έκδοση της βίζας για όσους Τούρκους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν για αναψυχή τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο. Οι βίζες που θα έχουν διάρκεια έως και 15 ημέρες θα εκδίδονται στους κατά τόπους τελωνειακούς χώρους ελέγχου από το προσωπικό των Αστυνομικών Διευθύνσεων, ενώ οι αντιπεριφέρειες θα πρέπει άμεσα να διαμορφώσουν ειδικά σημεία για την εξυπηρέτηση της έκδοσης.
 
Ν .ΓΙΑΚΑΛΗΣ
«Το θέλαμε και το πετύχαμε»
Με δηλώσεις του στον «π» ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής δηλώνει ότι το θέμα απασχολούσε έντονα τους τελευταίους μήνες τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου που σε συνεργασία με το υπ. Εξωτερικών άσκησαν πιέσεις και τελικά πέτυχαν την έκδοση της βίζας για όλους τους τύπους διαβατηρίων από τα νησιά- πύλες εισόδου. «Μαζί με τον κ. Μαχαίριδη ασχολούμαστε καιρό για να πετύχουμε την έκδοση της βίζας για όλους τους τύπους των διαβατηρίων να την αναλάβουν οι Περιφέρειες. Μέχρι σήμερα είναι γνωστό ότι αποκλειστικά επιφορτισμένο για την έκδοση ήταν το Προξενείο της Σμύρνης, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος και χρόνο για όσους Τούρκους είτε από νοτιότερα σημεία όπως το Κουσάντασι και το Μπoντρουμ, είτε βορειότερα όπως το Αιβαλί έπρεπε να εξυπηρετηθούν από τη Σμύρνη. Τώρα, όσοι ενδιαφέρονται να έρθουν για τουρισμό στην Ελλάδα δεν έχουν παρά να απευθύνονται μέσα από μια σύντομη διαδικασία στην Αστυνομία των Τελωνείων του νησιού που επιθυμούν να επισκεφθούν και πολύ πιο γρήγορα να εξυπηρετούνται», υποστηρίζει ο κ. Γιακαλής.
 
Αναμένεται ακριβές πλάνο
Το υπ. Εξωτερικών εντός των ημερών θα είναι σε θέση να αποτυπώσει επακριβώς τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιείται η έκδοση της βίζας. Μέχρι τότε, οι αντιπεριφέρειες είναι υποχρεωμένες να διαμορφώσουν κατάλληλους χώρους στα Τελωνεία για την έκδοση της βίζας. «Ενημέρωσα την Παρασκευή τον κ. Γανιάρη για την ανάγκη να φτιαχτεί ένας χώρος στο Τελωνείο δίπλα στην παλιά Ιχθυόσκαλα και να προωθήσουμε την ενέργεια. Είναι πολύ σημαντικό βήμα που ευχόμαστε να δώσει κυριολεκτικά ώθηση στην είσοδο στα νησιά μας Τούρκων επισκεπτών όλο το χρόνο. Τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια σημαντική προσέλευση Τούρκων που επιθυμία μας είναι να ενταθεί προς όφελος του τουρισμού», συμπληρώνει ο Περιφερειάρχης.
 
Κ. ΓΑΝΙΑΡΗΣ
«Έτοιμοι σε λίγες μέρες»
Από την πλευρά του ο Κ. Γανιάρης ξεκινά από σήμερα τις εργασίες διαμόρφωσης ειδικού χώρου στο Τελωνείο, ενώ μένει να αποτυπωθεί ο τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι επισκέπτες θα ζητάνε τη βίζα. Μια πρώτη σκέψη είναι η διαδικασία αυτή να γίνεται μέσω των πρακτορείων που αναλαμβάνουν τις εκδρομές στα νησιά, ωστόσο λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές σε λίγες μέρες. «Είναι μια εξέλιξη απόλυτα θετική. Το ενδιαφέρον μας για να δοθεί μια μόνιμη και γρήγορη λύση στο θέμα της έκδοσης βίζας ήταν έντονο και μέσω των πιέσεων που ασκήθηκαν από τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου έγινε εφικτό. Ελπίζω όλα να δουλέψουν σωστά», υποστήριξε στον «π». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ