23.2.2015 17:46

Στις γιορτές παρόντες, στα προβλήματα απόντες [ΦΩΤΟ]

ΒΡΑΧΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ, ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.... ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ

Όταν το οποιοδήποτε πρόβλημα επισημαίνεται δεκάδες φορές χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση, τότε δεν τίθεται θέμα... υπερβολής στην επισήμανσή του.

Όταν ένα ζήτημα προβάλλεται πολλές φορές όχι από καπρίτσιο, αλλά επειδή αποδεδειγμένα ο τόπος έχει να επωφεληθεί πολλά, τότε δεν λέγεται λαϊκισμός.

Αυτό που συμβαίνει στο οδικό δίκτυο σήμερα, με τη μισή Χίο να βρίσκεται στα νότια και όχι μόνο, υπερβαίνει τα όρια τα λογικής.

Η απότομη, αλλά όχι μη αναμενόμενη νεροποντή των τελευταίων ωρών προκάλεσε διάφορα ζητήματα σε όλο το νησί, κυρίως στους δρόμους. Οι ντόπιοι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι  με το σλάμομ στους δρόμους του επαρχιακού δικτύου, οι ξένοι όμως;

Τουλάχιστον τέσσερα σημεία του οδικού άξονα Βέσσας- Αρμολίων- Θολοποταμίου – Χίου έχουν υποστεί κατολισθήσεις με τα βράχια και τις πέτρες να έχουν καταλήξει στο οδόστρωμα και τη νύκτα σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη φωτισμού να δυσχεραίνει την ορατότητα για τους οδηγούς που θα βρεθούν μια ανάσα από την ανάγκη να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες.

Κύριο μέλημα σήμερα θα έπρεπε να είναι η ασφαλής επιστροφή όλων των εκδρομέων στα σπίτια τους, ωστόσο τα προβλήματα είναι πολλά και η έλλειψη συντονισμού και αντιμετώπισης όλων των περιστατικών, δυσχαιρένει από την παρουσία ένός μόνο συνεργείου του Δήμου Χίου.

Απαράδεκτοι κατσικόδρομοι που λέγονται «κεντρικοί», πλημμυρισμένοι από νερό, σχηματίζουν λίμνες ολόκληρες οι λακκούβες κάνουν την  οδήγηση ακόμη πιο δύσκολη.

Μέτρα της πλάκας.... Ένας κώνος μόνος και έρημος στην μέση του πουθενά σε προϊδεάζει ότι κάτι συμβαίνει αλλά το αντιλαμβάνεσαι στο μισό μέτρο.

Αστεία οργάνωση, απαράδεκτος συντονισμός, ανυπαρξία και ανευθυνότητα συνθέτουν το σκηνικό της μόνιμης πλέον απραξίας των ιθυνόντων που κινδυνεύει να γίνει συνήθεια.

Καλά Κούλουμα και ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πέρασαν καλά όπου διάλεξαν να πάνε, αφήνωντας τα προβλήματα για μια άλλη... μέρα. Ισως την αυριανή...

 

Σ.Σ.: Μοναδική και πάλι εξαίρεση η Πυροσβεστική που συντονισμένα (βλέπεται δεν έχει αργία) ανταποκρίνεται σε κάθε πρόβλημα που θα της ζητηθεί με τα οχήματα και το προσωπικό της. Μπράβο τους!

Για την Τροχαία.... ούτε λόγος!  

 

UPDATE 20.05

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου στην ανάρτηση που το politischios.gr ανέβασε το απόγευμα για την κατάσταση στους δρόμους αλλά και σε άλλα σημεία που χρίζουν προσοχής. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από το πρωί συνεργείο του Δήμου με αμρόδιο συντονιστή τον υπεύθυνο των Π.Σ.Ε.Α. για τον Δήμο Γ. Ζώα έχει επέμβει σε διάφορα περιστατικά που απαιτήθηκε είτε καθαρισμός από κατολίσθηση, είτε άντληση νερών, είτε άλλα προβλήματα σε σπίτια και χωριά. "Κινηθήκαμε κυρίως προς την κεντρική και βόρεια Χίο γιατί εκεί παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Δεν υπάρχει όμως αλληλοκάλυψη από αντίστοιχο συνεργείο της Περιφέρειας ή υποβοήθηση για την κυκλοφορία από την Τροχαία. Για τις περιπτώσεις που αναφέρετε στον οδικό άξονα στα νότια, είναι υπεύθυνη η Περιφέρεια. Στις άλλες περιπτώσεις όπου μπορούσαμε πήγαμε και συνεχίζουμε", ανέφερε στον "π" μέλος της Δημοτικής Αρχής. 

Κατέρρευσε δρόμος πίσω από το Φ.Ο.Β.

Λίγο μετά το απόγευμα, ο τοίχος πίσω από το ιστορικό κτίριο του Φ.Ο.Β. στο Βροντάδο κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία. Αυτή τη στιγμή συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Χίου βρίσκονται στο σημείο προσπαθώντας να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Στο σημείο βρίσκεται από ώρα και ο Δήμαρχος Μαν. Βουρνούς.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ