6.9.2013 10:29

Στις 9.000 ευρώ το όριο για τις μετεγγραφές

Mε πλήθος αλλαγών (συνολικά 73) πέρασε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Το σχέδιο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα και αναμένεται να ψηφισθεί την Τρίτη, καθώς οι αλλαγές για το λύκειο θα εφαρμοστούν από φέτος στην Α' τάξη.

Η σημαντικότερη αλλαγή αφορά όσους επιθυμούν να κάνουν φέτος αίτηση μετεγγραφής στα ΑΕΙ και έχει στόχο να ενταχθούν στη ρύθμιση περισσότεροι φοιτητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

Στο πλαίσιο αυτό, φέτος δικαίωμα μετεγγραφής έχουν φοιτητές εφόσον «το ετήσιο κατά το έτος 2012 εισόδημα του δυνητικά δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ» από 7.500 ευρώ που ήταν αρχικά.

Ταυτόχρονα αυξάνεται από 10% σε 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων το ποσοστό φοιτητών που μπορούν να πάρουν μετεγγραφή σε Σχολή ή Τμήμα με έδρα τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Επίσης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, θα υπάρξει ειδική μέριμνα και για τους φοιτητές με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οσον αφορά στις αλλαγές στα λύκειο, ο υπουργός δήλωσε ότι το νομοσχέδιο είναι αποτέλεσμα του 5ετούς διαλόγου και επισήμανε ότι στόχος είναι «να αναβαθμιστεί η ραχοκοκαλιά του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, δηλαδή το γυμνάσιο και το λύκειο».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ