30.6.2016 17:27

Στηρίζει την «Προμηθευτική» η ΛΑ.Σ.

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΙΒΩΤΟΥ

Σε στήριξη της «Προμηθευτικής» μετατράπηκε το θέμα της οικονομικής κατάστασης της δημοτικής εταιρίας που παρότι προβλέπονταν να συζητηθεί τελικά αναβλήθηκε για το μέλλον σε ότι αφορά στο αμιγές  κομμάτι της  οικονομικής κατάστασης της εταιρείας.

Με παρέμβαση του ο επικεφαλής  της  ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων συζητήθηκε το κομμάτι που αφορά τη βεβαρημένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί για την εταιρεία από τις δηλώσεις στελέχους της «Κιβωτού». Συγκεκριμένα ο Μ. Σκούφαλος τόνισε: «Βλέπουμε στα  μέσα ενημέρωσης να βάλλεται και η Δημοτική Αρχή –και ενώ δεν είμαστε υποστηρικτές της Δημοτικής Αρχής με την πολιτική της θέση- όμως δε δεχόμαστε ούτε  να ακούγονται ψεύδη ούτε  προς το Δημοτικό Συμβούλιο συνολικά ούτε  προς τη δημοτική εταιρεία. Δεν είμαστε συνήγοροι ούτε της Δημοτικής Αρχής ούτε της εταιρείας, είμαστε  όμως συνήγοροι της αλήθειας. Επί της αλήθειας λοιπόν θέλαμε να ακουστούν κάποια πράγματα τόσο όσο αφορά το τι έγινε με την ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ πολιτικά, όσο και το τι πρέπει να γίνει, όσο και αυτοί που κατηγορούν αυτή τη στιγμή ότι εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και εν πάση περιπτώσει ότι βρήκαμε κάποια χρυσή κότα που  ονομάζεται «Κιβωτός» και να  πάμε  να αρπάξουμε ούτε  κι εγώ δεν ξέρω τι. Αυτά τα θεωρούμε ανοίκεια, πρέπει να συζητηθούν και γι’ αυτό σας είπα να γίνει τουλάχιστο από μεριά μας μια πεντάλεπτη συζήτηση κι αλλά  πέντε λεπτά από κάθε επικεφαλής. Από εκεί και πέρα τώρα επειδή η οικονομική  κατάσταση δεν είναι συνήθης, δεχτήκαμε να  πάει σε άλλο Δημοτικό Συμβούλιο.  Όταν όμως μας λέτε “ή ταν ή επί τας”, γνωρίζετε πολύ  καλά ότι θα πούμε “ταν”.»   

Στα  πλαίσια της πεντάλεπτης συζήτησης, στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. δήλωσε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η Δημοτική Αρχή τι θα κάνει με την εταιρεία. Θα την κλείσει ή θα την διατηρήσει; Εστίασε στους εργαζόμενους. «Δεν πρέπει κανείς  να χάσει τη θέση του, καθώς  πρόκειται για έμπειρο εργατικό δυναμικό, επιμορφωμένο από το ΕΣΠΑ σε ζητήματα αιολικής ενέργειας και απορούμε γιατί να μην αποτελούν εργαλείο σε μια θετική κατεύθυνση», δήλωσε από το  μικρόφωνο και συνέχισε:  

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση των στελεχών της “Κιβωτού” και μέσω των bussineswomen που την εκπροσωπούν, δείχνουν ένα πρόσωπο που δεν το δείχνουν ούτε οι πολυεθνικές. Την επικοινωνιακή τους  πολιτική την προσέχουν καλύτερα οι πολυεθνικές εταιρείες. Προσβάλλουν την νοημοσύνη μας με τις θεωρίες της “καμένης γης”.

Εκείνοι ήρθαν στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή και έκαναν κρούση για το Αίπος, εκείνοι –πριν καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και συμβατικές υποχρεώσεις- είχαν στείλει παιδιά που φιλοξενήθηκαν και έκαναν, για να χρησιμοποιήσω  μια ξένη λέξη, testdrive σε σχέση με το χώρο και από κει και πέρα δε γίνεται να απέχουν από τις συμβατικές τους υποχρεώσεις που έγραψαν και να βγαίνουν και από πάνω. Αν θέλετε εκείνοι αυτήν τη στιγμή αποκρύπτουν μια σειρά ζητήματα, τη βοήθεια που τους παρείχε και η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ και ο Δήμος με την Τεχνική του Υπηρεσία σε μια σειρά νομιμοποιήσεις, και αν θέλετε, μέχρι και την αλλαγή χρήσης που τα Μέσα έγραψαν -και δε φταίνε τα  Μέσα, αυτά τους πληροφορούν- ότι “ο Δήμος  πάλι δε φρόντισε να αλλάξει χρήση”. Από πού  κι ως  πού ο Δήμος φροντίζει να αλλάξει η χρήση, όταν αυτός  που τη χρησιμοποιεί την έχει αλλάξει, άρα οφείλει να  πάει στον ΕΟΤ και να πει οτιδήποτε σε σχέση με την αλλαγή χρήσης του χώρου που ενοικίασε; Άρα καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία λογική “εκεί που  μας χρωστάγανε, μας  πήραν και το βόδι

Εμείς  ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου  πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Στηρίζαμε το έργο της “Κιβωτού”, γιατί πραγματικά αφορά αναξιοπαθούντες, αφορά  παιδιά που πρέπει να ενισχύονται. Αυτές  όμως οι λογικές διαχείρισης, αυτό το management που  παραπέμπει σε  πολυεθνικές εταιρείες, αυτή η λάσπη που ρίχτηκε απέναντι σε  όλους μας, μας βρίσκει απέναντι και βάζουμε ένα σοβαρό ερωτηματικό για το τι τελικά επιδιώκουν. Και επειδή  έχουμε αντιληφθεί ότι επιδιώκουν μέσα από αυτές τις  λογικές το να καταρρακώσουν και το κύρος των πολιτικών οργάνων αφενός  και της συγκεκριμένης περιουσίας που έχει φτιαχτεί με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού  και βρονταδούσικου  λαού, θεωρούμε  ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί ως  κόρη οφθαλμού το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η όποια παραχώρηση –που δεχόμαστε  να είναι πολυετής, μόνο και μόνο γιατί ακουμπά σ’ αυτά  τα παιδιά που φιλοξενούνται και όχι στο στελεχιακό δυναμικό της “Κιβωτού”- θα πρέπει να γίνει μέσα από συμπεφωνημένες διαδικασίες, αλλά το τίμημα, το οποίο μπορεί να είναι και μικρότερο από το σημερινό, σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να χαρίζεται. Σ’ εμάς θα έχει επέλθει το φυσικό μας τέλος –τουλάχιστο η δικιά  μου ηλικία- αλλά από κει και πέρα θα πρέπει στις επόμενες γενιές να αποδίδεται μέχρι δεκάρας αυτό που θα συμφωνηθεί».   

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ