4.2.2016 10:19

Στηρίζει την αναγκαστικότητας της Ε.Μ.Χ. ο Μαν. Βουρνούς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Γ. ΤΟΥΜΠΟ

Την αμέριστη στήριξή του στη διατήρηση της αναγκαστικότητας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου εξέφρασε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ε.Μ.Χ. Γ. Τούμπο, ο Δήμαρχος Χίου Μαν. Βουρνούς.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στο δίκαιο αίτημα του Συνεταιρισμού, συμμετέχοντας σε κάθε ενέργεια που έχει στόχο την διατήρηση του καθεστώτος της Ένωσης.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Βουρνούς αναφέρει:

«Η μαστίχα, ως παγκοσμίως μοναδικό προϊόν, αποτελεί, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, πηγή ζωής για τη Χίο και τους κατοίκους της και κεφαλαιώδη παράγοντα για την ευημερία του νησιού.

Η μαστίχα είναι συνδεμένη με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή παραγωγικό τομέα και η λειτουργία της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου διασφαλίζει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολλών, κυρίως, τα συμφέροντα του μικρού παραγωγού. Η αποτελεσματικότητα, άλλωστε, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών έχει αποδειχθεί διαχρονικά.

Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, που διανύουμε ως χώρα και ως κοινωνία, η διασφάλιση της ταυτότητας και των κοινωνικών χαρακτηριστικών και η προσπάθεια να μην διαταραχθεί ο κοινωνικός ιστός αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση. 

Από την πλευρά της, η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει με τον κατάλληλο σχεδιασμό τις πολιτικές εκείνες που προάγουν την παραγωγή και αξιοποίηση της μαστίχας, ειδικά δε, όταν οι διακρίσεις που το συγκεκριμένο προϊόν έχει λάβει ενισχύουν τη μοναδικότητά της.

Στην προσπάθεια για να μη θιγεί η αναγκαστικότητα της Ένωσης είμαστε συμπαραστάτες και η φωνή της Χίου πρέπει να είναι δυνατή και ομόθυμη, γιατί η μαστίχα είναι υπόθεση όλων μας».

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ