24.8.2015 11:39

Στήνεται το νέο δίκτυο ανακύκλωσης

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΔΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το αργότερο μέχρι το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει η τοποθέτηση των νέων κάδων ανακύκλωσης του Δήμου για χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο. Το πρωί της Δευτέρας η Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο πλαίσιο συμφωνίας που έχει υπογράψει με τον Δήμο, απέστειλε τη δεύτερη παρτίδα των κάδων, από τους συνολικά 700 που προέβλεπε το μνημόνιο συνεργασίας των δύο πλευρών.

Στη δεύτερη παρτίδα (η πρώτη ήταν 420 κάδοι) περιλαμβάνονται 180 κάδοι για ανακύκλωση αλουμινίου και χαρτιού οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης ώστε σταδιακά να αντικατασταθούν οι παλιοί συρματένιοι και δυσλειτουργικοί κάδοι.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γ. Μπελέγρη στη Χίο βρίσκονται και δύο άτομα από το προσωπικό της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης, τα οποία μέχρι την Πέμπτη θα έχουν συναρμολογήσει τους νέους κάδους. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα από το πρωί της Παρασκευής θα ξεκινήσει η σταδιακή τοποθέτησή τους στο κέντρο και στις μεγάλες οδούς της πόλης, ενώ μόλις παραληφθούν τα δύο μικρότερα απορριμματοφόρα θα τοποθετηθούν στις συνοικίες και στα χωριά του νησιού. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ