5.2.2013 16:25

Στην υγεία των κορόιδων

• ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ

Σε μείζον θέμα με μοναδικό χαμένο το ταμείο της ΔΕΥΑ Χίου έχει μετατραπεί η έλλειψη υδρομετρητών σε πολλές περιοχές του νησιού καθώς στην πλειοψηφία τους οικίες σε περιοχές όπως στο. Εμποριό και την Κώμη στερούνται «ρολογιών» καταγραφής.

Σε μία περίοδο που η ΔΕΥΑ Χίου επιλέγει να εφαρμόζει πιστά το γράμμα του νόμου επιβαρύνοντας  τους καταναλωτές με εξοντωτικούς λογαριασμούς και με πρόσθετα τέλη, όπως το ειδικό τέλος κατανάλωσης, η εταιρία δηλώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο την αδυναμία της να ελέγξει την κατανάλωση του νερού.

«Δεν έχουμε εικόνα»

Ερωτώμενος σχετικά για το εάν η ΔΕΥΑ Χίου γνωρίζει ποιοι είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο νερού, ο Διευθυντής της εταιρίας κ. Καλογεράκης  ιστοι.﷽﷽﷽λλορο "το δίκτυο νερού, ι εΗ ΠΟΥ ΑΡΓΗΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ  χαρακτηρίζει ποτ πρόβλημα μείζον, ωστόσο επισημαίνει ότι οι ευθύνες για την προ «Καλλικράτη» περίοδο είναι σημαντικές, αφού νερό έπαιρναν πολλοί και πλήρωναν ελάχιστοι.

«Το πρόβλημα για εμάς είναι συγκεκριμένο. Οπωσδήποτε υφίστανται σαν περιστατικά αυτά τα οποία με ερωτάτε αλλά συνεχίζουμε να μην έχουμε εικόνα σχετικά με το πόσοι έχουν συνδεθεί στο δίκτυο χωρίς να τοποθετήσουν υδρομετρητή.

Όμως το πιο σημαντικό στη νότια Χίο είναι το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν υδρομετρητές, ποτέ κανένας δεν προχώρησε στην καταμέτρηση των ποσοτήτων που κατανάλωνε το εκάστοτε νοικοκυριό.

Έτσι ενώ ο πολίτης της πόλης επωμίζονταν τον κύριο φόρτο για την παροχή νερού και τη λειτουργία του βιολογικού, κάποιοι στη νότια Χίο σπαταλούσαν ή συνεχίζουν να σπαταλούν αλόγιστα νερό χωρίς να επιβαρύνονται ούτε στο ελάχιστο».

«Ίσως τα ζητήσουμε αναδρομικά»

Η ΔΕΥΑ Χίου αναζητεί τρόπο για να εισπράξει τις καταναλώσεις νερού. Αυτό όμως δενμ θα μπορέσει να λυθεί αν πρώτα δεν αποκτήσουν υδρομετρητή όλα τα σπίτια του νησιού.

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε σκεφθεί τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Όσες εντοπίσαμε απλά τοποθετήσαμε υδρομετρητές και πλέον πληρώνουν κανονικά. Αν δούμε ότι ο αριθμός όσων δεν έχουν ρολόγια αυξάνεται τότε ίσως προωθήσουμε αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου που να ζητάει αναδρομικά από το 2011 πληρωμή διαφυγόντων κερδών στην εταιρία. Είναι μία πρώτη σκέψη χωρίς να σημαίνει ότι θα υιοθετηθεί ή θα προταθεί προς ψήφιση», κατέληξε ο κ. Καλογεράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ