18.5.2012 15:14

Στην Τουρκία το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς

Με το ταξίδι στον Τσεσμέ της Τουρκίας, από 1- 5/5/2012, ολοκληρώθηκε το διετές  Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  COMENIUS με θέμα “Water is life” (Το νερό είναι ζωή) στο οποίο συμμετείχαν 65 μαθητές και καθηγητές από επτά ευρωπαϊκά σχολεία,  NMS Himberg (Αυστρία), I.E.S  Sans Bartolome Lanzarote (Κανάρια νησιά), Sidika Kelami Ertan Lisesi Cesme (Τουρκία), Matare Gymnasium Meerbusch (Γερμανία), ΝMS Klosterneuburg  Langstogergasse  (Αυστρία), Instituto di Instruzione Superiore Einaudi Carrara (Ιταλία) και το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς (Ελλάδα).
Οι  αποστολές των παραπάνω σχολείων συμμετείχαν σε ομάδες εργασίας και παρακολούθησαν τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που είχε οργανώσει το τούρκικο σχολείο. Παράλληλα έγινε εθιμοτυπική επίσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας, συνάντηση με τον αρμόδιο περιφερειάρχη και παρουσίαση ομαδικών εργασιών. Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς συμμετείχε με 13 μαθητές και 5 καθηγητές, παρουσίασε μια εκπληκτική δουλειά, με την καθοδήγηση της μουσικού, Κατερίνας, ένα παραμύθι με ήχους, που είχε  θέμα του το νερό και εντυπωσίασε όλους τους θεατές. Ακολούθησαν επισκέψεις με ξεναγήσεις στην αρχαία Έφεσσο, στο Κιρκεντζέ, το ελληνικό χωριό που συναντούμε στα «Ματωμένα χώματα» της Δ. Σωτηρίου και στη Σμύρνη. Γενικά γίναμε αποδέκτες μιας πολύ θερμής φιλοξενίας από μέρους των Τούρκων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ