29.6.2015 11:07

Στην τελική ευθεία ο Σταθμός Απορριμμάτων της πόλης

ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Σημαντικά οικονομικά οφέλη σε μία περίοδο που οι πόροι στον Δήμο είναι αναγκαίοι όσο ποτέ αναμένεται να αποκομίσει η Υπηρεσία Καθαριότητας που την Παρασκευή, έπειτα από διαδικασίες που κράτησαν ένα χρόνο, έλαβε το πράσινο φως και από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α) στην περιοχή του Κοφινά.

Τα οφέλη

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Μπελέγρη τα οφέλη από τη δημιουργία του Σ.Μ.Α. θα είναι άμεσα.

«Θα υπάρξει μείωση του κόστους μεταφοράς των απορριμμάτων στον σκουπιδότοπο αλλά και σημαντική μείωση των καυσίμων και των φθορών των απορριμματοφόρων. Σήμερα εκτελούνται καθημερινά 17 δρομολόγια από την πόλη στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου. Όταν τελειώσει ο Σταθμός Μεταφόρτωσης θα κάνουμε μόλις 2 δρομολόγια με τα μεγάλα κοντέινερ. Με τα ήδη υπάρχοντα απορριμματοφόρα θα κάνουμε περισσότερα δρομολόγια», εξήγησε ο κ. Μπελέγρης

Απόσβεση

Μεταφράζοντας σε χρήματα τα οφέλη από τη δημιουργία του Σ.Μ.Α. ο κ. Μπελέγρης σημείωσε ότι η απόσβεση της κατασκευής του που θα κοστίσει περί τις 620.000 ευρώ θα γίνει μέσα σε δύο περίπου χρόνια.

Συγκεκριμένα αναμένεται να εξοικονομηθούν:

  • 200.000 ευρώ από εργατοώρες σε ετήσια βάση
  • 100.000 ευρώ από τα καύσιμα των απορριμματοφόρων
  • 50.000 ευρώ από τις φθορές στα οχήματα

Τι είναι ο ΣΜΑ;

Πρόκειται για δύο διαφορετικά επίπεδα  με υψομετρική διαφορά μεταξύ τους 5 μέτρων. Στο επάνω επίπεδο πηγαίνει το απορριμματοφόρο και μέσω μίας χοάνης αδειάζει τα απορρίμματα μέσα σε δύο κοντέινερ χωρητικότητας 56 κ.μ..

Η αξία του έργου είναι 620.000 ευρώ στο οποίο περιλαμβάνονται οι εργασίες βελτίωσης του δρόμου που θα οδηγεί στον Σ.Μ.Α. σε μήκος 550 μέτρων.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ